RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nasri skrek «hold kjeft» til England-benken

Foto: Montasje Scanpix
Sist oppdatert:
Men Roy Hodgson kan smile etter Englands første EM-kamp.

EM - GRUPPE D
FRANKRIKE - ENGLAND 1-1 : Dette var kampen der Roy Hodgson for alvor skulle vise kritikerne at han er rett mann for England-jobben.

Den tidligere Liverpool-manageren er blitt latterliggjort og uthengt siden han noe overraskende tok over de tre løvene, og mange ristet på hodet da Hodgson tok ut EM-troppen i forkant av mesterskapet.

Nå har latteren dabbet av, og England skal være godt fornøyd med poeng i EMs åpningskamp, for Frankrike var best og hadde fortjent tre poeng mandag kveld.

Frankrike skapte flest sjanser og hadde ballen overlegent mest, men Hodgsons plan slo til for fullt. England lå dypt og kompakt, og satset på kontringer med hurtige spillere offensivt. Det ga også poeng, i en kamp der mange hadde spådd England-tap.

England hadde før kampen aldri vunnet en åpningskamp i et EM-sluttspill, mens Frankrike ikke har tapt en åpningskamp siden 1960. Mange trodde statistikken skulle holde seg også etter mandagens kamp, og det gjorde den. Kampen endte 1-1 etter scoringer av Joleon Lescott og Samir Nasri.

Skryter av Oxlade-Chamberlain
England-kaptein Steven Gerrard var fornøyd etter kampen.

- Vi hadde vært glade for en seier, men Frankrike har fantastiske spillere. Jeg synes vi skapte like mye trøbbel for dem som de gjorde for oss, så vi er fornøyd med prestasjonen. Uansett hva resultatet hadde blitt i dag, tar vi ikke av. Det er bare en plattform for turneringen videere, sier Gerrard i det Canal9-sendte intervjuet etter kampen.

Han benyttet anledningen til å skryte av 18-åringen Alex Oxlade-Chamberlain, som gjorde en god kamp for engelskmennene.

- Hvis man er god nok, er man gammel nok, det har Wayne Rooney vist tidligere. Jeg synes Oxlade-Chamberlain viste at han er god nok for dette nivået. Han har fortsatt mye å lære, men har tatt nivået fort, skryter Gerrard.

Stor Milner-sjanse
Selve kampen fikk sin første store sjanse etter 14 minutter, da Ashley Young spilte James Milner fint gjennom mot målvakt Hugo Lloris. Milner tok med seg ballen rundt Frankrikes sisteskanse, men skjøt ballen utenfor det tomme målet.

Der burde England tatt ledelsen, men et kvarter senere gikk det bedre for det engelske mannskapet.

England fikk en dødball fra 40 meter, og Steven Gerrard gjorde seg klar. England-kapteinen slo en fantastisk dødball inn i feltet, der Joleon Lescott raget høyest og stanget inn 1-0 til Roy Hodgsons menn. En drømmestart for engelskmennene.

Frankrike skapte lite i første omgang, men var fryktelig nær en scoring i det 35. minutt.

Alou Diarra kom først på et innlegg og headet fra syv meter, men Joe Hart leverte en ryggmargsrefleks av høy klasse. Franck Ribery holdt returen i spill, og Diarra fikk en ny sjanse med hodet, men headingen gikk utenfor. En vanvittig dobbeltsjanse til franskmennene der.

Nasri-scoring
Fire minutter senere fikk også franskmennene hull på byllen. Samir Nasri fikk ballen på 18 meter, og skjøt et nydelig skudd som snek seg inn bak Joe Hart i England-målet. Hart burde kanskje ha tatt skuddet, men det var hardt og godt plassert.

Etter scoringen løp Nasri rundt med fingeren over munnen og hysjet til engelskmennene. Ifølge nyhetsbyrået AP skal Nasri ha skreket «shut your mouth», eller «hold kjeft», til England-benken.

Under en presseseanse etter kampen hevdet Nasri imidlertid at fingergesten var rettet mot pressen.

Scoringen sørget uansett for at det ble 1-1 i Donetsk, noe som sto seg til pause.

England scoret på sin eneste avslutning på mål i første omgang. Frankrike hadde mest ballbestittelse før hvilen, med 61.4 prosent mot Englands 38. 6 prosent.

Andre omgang åpnet svakt, og det var tydelig at varmen satte sitt preg på spillet. England skapte lite, men ble snytt for et par frispark i fine posisjoner, og dommer Nicola Rizzoli fra Italia ble mer og mer upoplær utover kampen. Utelatte Rio Ferdinand påpekte også på Twitter at Rizzoli hadde bruk for litt assistanse.

Småsjanser
Ti minutter før slutt fikk Frankrike en stor mulighet, da Yohan Cabaye ladet kanonen fra 20 meter. Skuddet gikk i en engelskmann og ut til corner, men der kunne det fort stått 2-1 til Frankrike.

På overtid prøvde Karim Benzema seg på et skudd, men Joe Hart hadde kontroll. Dermed fikk ikke kampen flere scoringer, og endte dermed 1-1. Både England og Frankrike har to kamper igjen av gruppespillet, og møter henholdsvis Ukraina og Sverige. Kampene spilles fredag 15. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere