*Nettavisen* Sport.

- Naturlig at de mister troen på Solskjær

I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff har seks poeng opp til trygg plass i Premier League. Foto: Paul Ellis (AFP / NTB scanpix)

Mener Cardiff-manageren har vært naiv.

Lørdag tapte Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff 3-0 for Crystal Palace i Premier League. Dermed ser det svært mørkt ut for nordmannens klubb.

Med fem serierunder igjen, er det seks poeng opp til trygg plass.

Lokalavisen Wales Online hevdet mandag at det nå koker litt i spillergruppen til den walisiske klubben og at ikke alle skal ha fulgt Solskjærs instrukser.

Etter møtet med Crystal Palace stilte Solskjær også spørsmålstegn ved lojaliteten til enkelte spillere og ifølge lokalavisen, som følger Cardiff tett, skal nordmannen ha vært rasende på flere i garderoben etter kampslutt.

- Mister troen
Nettavisens fotballekspert og blogger, Joacim Jonsson, som også fungerer som ekspert under noen av TV 2s Premier League-sendinger, ser ikke bort fra at spillerne i Cardiff nå er i ferd med å miste troen på Solskjær-prosjektet.

- De har ikke bare hatt dårlige resultater, men prestasjonene har også vært svake. Da er det helt naturlig at spillerne mister troen. Jeg tror ikke Solskjær har lykkes helt med budskapet sitt, sier fotballeksperten til Nettavisen.

SJEKK BLOGGEN TIL JONSSON HER

Siden Solskjær overtok managerjobben i januar, har det blitt ni tap, to seire og to uavgjort i Premier League. Det tilsvarer åtte poeng på 13 kamper.

Før Solskjær kom til byen hadde Cardiff 18 poeng fra 20 ligakamper.

Det betyr i praksis at klubben hadde et snitt på 0,9 poeng per kamp under Malky Mackays ledelse, mens det under Solskjær er et snitt på 0,6 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

EKSPERT: Joachim Jonsson følger englesk fotball tett. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- For naiv
Jonsson mener likevel ikke det var en tabbe av Cardiff og den omstridte eieren Vincent Tan å sparke populære Mackay på dør og ansette Solskjær.

- Det er veldig lett å si at det var dumt av Cardiff å bytte manager når man sitter med fasiten, men forholdet mellom Vincent Tan og Malky Mackay var så betent, at det var umulig å fortsette, mener den tidligere sportssjefen i FFK.

Han mener likevel at den norske 41-åringen har vært litt for naiv i jobben.

- Solskjær hadde troen da han tok over, men tilnærmingen hans har nok vært litt for naiv, og det har blitt satset for mye offensivt og for lite defensivt.

FØLG JONSSON PÅ TWITTER

- En katastrofe
Fotballspaltisten Sam Wallace i storavisen The Independent er en annen som er skeptisk til det Solskjær har fått til på sine drøye tre måneder i Wales.

Spaltisten skjønner ikke helt hvorfor Solskjær tok jobben.

- Hvis man tar Solskjærs skandinaviske lynne og stødige væremåte i betraktning, så kan man jo lure på hvordan i helvete han endte opp i Cardiff.

- Solskjærs tid i Cardiff har vært en katastrofe og det er mye hans egen skyld. Han framstår som en læregutt i møtet med Tony Pulis. Han gikk på hvert eneste triks som veteranen på den andre benken hentet fram.

The Independent-spaltisten påpeker også at det er tydelig at Solskjær ikke helt har funnet ut hvordan han skal bruke nykommere som Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli.

Wallace trekker videre fram at stemningen mellom Vincent Tan og Cardiffs supportere også stadig bli verre og at det på ny var en protest mot eieren under møtet med Crystal Palace og at Solskjær er prisgitt Tans eierskap.

Lørdag spiller Solskjær og Cardiff borte mot Southampton.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag