*Nettavisen* Sport.

- Nederland kan vinne EM

Foto: Dean Mouhtaropoulos

Hans van Breukelen nekter å skrive av Nederlands vinnersjanse.

17.06.12 19:47

Den pensjonerte keeperen mener at de oransje har et stort basseng av talent til rådighet, og kan vinne turneringen hvis de går videre fra gruppespillet.

Bert van Marwijks lag skal søndag spille sin siste gruppekamp mot Portugal. Nederland, som er nær ved å ryke ut av turneringen etter å ha tapt sine to første kamper mot Danmark og Tyskland, må heve seg kraftig og ha litt flaks om de skal gå videre til kvartfinale.

Tror på landet sitt
Van Breukelen, som representerte Nederland mellom 1980 og 1992, er ifølge Goal.com overrasket over å se sine landsmenn i en slik situasjon, men tror fortsatt at de kan gå hele veien i Polen og Ukraina.

- Jeg ser et lag med veldig store navn og det er vanskelig å akseptere at de ikke har ett eneste poeng.

- Hvis de går videre, tror jeg på den europeiske tittelen. Det er altfor mye talent i laget til å ikke gå gjennom. Jeg vet ikke hva som skjer i dette EM. Kanskje det er en slags kamp mellom egoer.

- Vi prioriterte laget
Den tidligere Nottingham og PSV-keeperen spilte en nøkkelrolle da Nederland vant EM i 1988, hvor de slo Sovjetunionen 2-0 i finalen.

- Jeg har tenkt på det mesterskapet flere ganger. Vi var langt fra å være favoritter, men forlot turneringen som helter.

- Vi var en familie. Selv med spillere som Marco van Basten, Frank Rijkaard og Ruud Gullit, prioriterte vi laget og ikke individuelle talenter.

For å gå videre må Nederland vinne mot Portugal med to mål og håpe at Tyskland slår Danmark.

Kampen mellom Portugal og Nederland kan du se søndag 17. juni klokken 20.45 på NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.