RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Neste gang setter jeg ned foten

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Joshua King har lært en kostbar lekse.

OSLO (Nettavisen): Joshua King fikk spille den siste halvtimen i Norges 0-1-tap mot Albania fredag, men fikk ikke de svarene han håpet på.

Hamstring-plagene hindret ham nemlig i å yte maksimalt.

- Jeg følte meg ikke 100 prosent. Jeg husker jeg hadde passert den ene backen til Albania, men turte ikke å fortsette, så jeg stoppet løpet, sier King til Nettavisen.

Den norske 21-åringen fikk nylig vite at han må gjennomføre spesialøvelser resten av karrieren for å unngå flere hamstringskader.

- Blitt presset
King ble først skadet i slutten av januar, og måtte bruke nesten fire uker på sidelinjen for å bli klar til kamp. Åtte minutter ut i comebacket smalt det til igjen, og King ble satt ut av spill i nye fire uker.

Han rakk så vidt å bli klar til Norges møte med Albania. Planene fremover er å bruke den tiden som trengs for å bli helt frisk.

- Nå må jeg dra hjem til Blackburn og prøve å fikse låret mitt. Nå er treneren vår blitt sparket, så det er mulig jeg får litt tid, og ikke blir presset til å spille før jeg er 110 prosent, sier King.

- Har du spilt kamper du ikke burde ha spilt?

- Ja, jeg mener det. Jeg spilte to kamper på fire dager for Blackburn etter å ha vært borte i åtte uker, da sier det seg selv. I hvert fall med min måte å spille på. En gutt på 10 år kunne funnet ut at jeg ikke burde ha spilt to kamper på fire dager etter en lang skadeperiode, sier King til Nettavisen.

- Setter ned foten
Han tenner til når han snakker om skadeproblemene. Han vil ikke nevne noen navn, men presset har til tider blitt for stort, forteller han.

- Jeg ble presset til å spille, og jeg må bli sterkere mentalt for å greie å si nei. Det er vanskelig, jeg er en ung gutt og ønsker å spille fotball. Jeg vil bare ut på banen så kjapt som mulig. Men jeg har lært en lekse, og dette skal ikke skje igjen. Neste gang jeg blir presset til å spille før jeg er 100 prosent, skal jeg sette ned foten. Det er min karriere og mitt lår, sier King og rister på hodet.

King vet ennå ikke hvem han må forholde seg til i klubbhverdagen, siden Michael Appleton fikk sparken forrige uke etter å ha styrt skuta i 67 dager og 15 kamper.

- God dialog
Nå har Gary Bowyer fått det midlertidige ansvaret i Blackburn, og han har King et godt forhold til.

- Jeg har en veldig god dialog med han som har tatt over nå, så jeg stresser ikke dette. Han ser hvor jeg kommer fra, så han kommer ikke til å presse meg, sier King.

Men spørsmålet er om han får fortsette. Blackburn jakter sesongens fjerde manager, og store navn som Rafael Benitez er av The Mirror hevdet å toppe Venkys ønskeliste som mulige løsninger.

Selv vil ikke King legge seg bort i avisenes spekulasjoner.

- Benitez til Blackburn? Det er rykter. Jeg vil ikke kommentere noe, de får velge selv hvem de vil ansette, sier den norske landslagsspilleren.

Blackburns neste kamp spilles 29. mars, når Blackpool kommer på besøk til Ewood Park.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere