RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Neymar er ikke engang den nest beste

Foto: Getty / All Over Press
Pelé kritiserer sin landsmann.

Den tidligere fotball-legenden Pelé går ut og kritiserer sin landsmann Neymar i et intervju hvor han hevdet at Barcelona-spilleren ikke en er den nest beste som har spilt i brasilianske Santos gjennom historien.

- Det er å overdrive å påstå at han er den nest beste spilleren i Santos’ historie, sier Pelé i følge spanske El Mundo.

Den tidligere brasilianske verdensmesteren nevner blant annet to spillere fra sin egen tid som spiller som eksempler på spillere som var bedre enn Neymar: Valter Vasconcelos og Coutinho.

Valter Vasconcelos var en sentral midtbanespiller som spilte i Santos fra 1953 til 1959, mens Coutinho (1958-1970) og Pelé sammen er regnet som en av de beste spissduoene i brasiliansk fotballhistorie.

Pelés mening om Neymar er derimot ikke helt klar. I begynnelsen av Barcelona-spillerens karriere uttalte Pelé at Neymar var hans etterfølger, mens han senere uttalte at unggutten var avhengig av mediene og av å få frispark.

Senere har den gamle storspilleren sagt at Neymar har talentet til å ta over tronen etter Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

- Man liker å sammenligne ham med Messi, men Messi har mye mer erfaring enn ham. Det samme gjelder Cristiano Ronaldo, en spiller som scorer mange mål, men hvis man ser framover kan Neymar bli den verdens beste, sa Pelé i et intervju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere