*Nettavisen* Sport.

- Neymar er klar for storklubb

Foto: AP/Scanpix

Deler av overgangssummen skal allerede være betalt.

20.03.12 10:13

Mye tyder nå på at det er Barcelona som har vunnet kampen om stortalentet Neymar. Spilleren har vært svært mye omtalt de siste årene og spekulasjonene har vært mange.

Santos-spilleren har herjet hjemme i Brasil i lang tid og scoret tidligere i vinter sitt mål nummer hundre for storklubben.

Flere europeiske lag har jaktet 20-åringen - blant andre Chelsea, Real Madrid og Barcelona - og nå skal altså katalanerne ha dratt det lengste strået, ifølge spanske medier.

- En avtale på plass
Det er Cadena Ser, en av Spanias største radiostasjoner, som melder dette. Stasjonen hevder å vite at Barcelona allerede har en avtale på plass med Santos for spilleren.

Også tidligere har det blitt meldt at Neymar allerede skal ha inngått en avtale med en storklubb. Det var tidligere Chelsea-trener André Villas-Boas som uttalte dette i februar.

- En avtale for Neymar skal være klar. Den er låst med nøkkel. Jeg vet ikke hvor han skal spille, men uheldigvis er det ikke for oss, sa Villas-Boas da ifølge GloboEsporte.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nacho Doce / REUTERS

Cadena Ser melder videre at en annen spansk klubb, trolig Real Madrid, nylig forhørte seg om spilleren, men fikk da beskjed om at det ikke var sjans for en avtale.

Radiokanalen siterer det de kaller «en svært troverdig kilde» på at Barcelona allerede har betalt en fjerdedel av overgangssummen for det brasilianske supertalentet.

58 millioner euro
Klubbene skal være enige om en overgangssum på 58 millioner euro, og 14,5 millioner euro av denne summen skal allerede være overført til Santos, skriver radiokanalen på sin nettside.

Bakgrunnen for at deler av overgangssummen allerede er innbetalt, er for å hindre at andre klubber, som Real Madrid, skal komme å snappe opp Neymar foran nesa på katalanerne.

Det skal være avtalt at Neymar skal slutte seg til Barcelona etter VM-sluttspillet i 2014, men det kan likevel være muligheter for at brassen ankommer Spania ett år tidligere.

Real Madrid skal nå ha gitt opp kampen om Neymar, og har i stedet vendt oppmerksomheten mot en annen brasse, nemlig supertalentet Lucas Moura fra Sao Paulo.

Både Neymar og Lucas Moura har ringreven Wagner Ribero som agent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.