RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- NFF lar Solbakken gå

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken skal være nær en avtale med den tyske storklubben Köln.

FC Københavns norske suksesstreneren har tidligere denne uka blitt linket til klubben som i øyeblikket ligger rett over nedrykksstreken i tysk Bundesliga. Torsdag går storavisen Bild ett skritt lenger – og hevder å kjenne til at det pågår forhandlinger.

Bild skriver videre at det trolig bare er snakk om kort tid før en enighet er på plass, og henviser til et møte mellom sentrale personer i Köln tirsdag kveld. Der skal man ha blitt enige om at Solbakken er klubbens førstevalg som ny trener.

Samtidig gjenstår det angivelig at styret gir sin tilslutning.

Köln vil betale
Onsdag skrev samme avis at Solbakken kan vente seg et solid lønnshopp dersom han overtar treneransvaret i Bundesliga-klubben. Köln-ledelsen skal angivelig tilby hedmarkingen en årslønn på rundt 7,5 millioner kroner – betydelig mer enn de 2,2 millionene han vil få som landslagssjef.

Solbakken skal etter planen overta Egil Drillo Olsens jobb fra 1. januar 2012, men Bild mener å vite at Köln er beredt til å kjøpe fri suksesstreneren. Avisen henviser til at Solbakken skal ha en klausul i sin avtale som åpner for at han kan kjøpes fri for rundt to millioner kroner.

Solbakken selv vil ikke kommentere spekulasjonene.

- Jeg har ingen kommentarer til noe. Jeg kan ikke kommentere det hver gang det er en historie om at jeg skal det ene eller det andre. Slik var det også da jeg ble linket til Hamburg. Uansett hva jeg sier, blir det misforstått, sier nordmannen til sporten.dk.

- Vanskelig å forholde seg til
Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil heller ikke spekulere ytterligere.

- Spekulasjoner som kommer fra media blir vanskelig å forholde seg til. Jeg skjønner at spørsmålene kommer, men jeg må forholde meg til avtalen vi har med Ståle Solbakken, sier Nils Johan Semb til Nettavisen.

Dagbladet hevder nå at de har kilder som sier at samtalene er i gang, og at Köln har bestemt seg for at Solbakken er klubbens førstevalg til hovedtrenerjobben. TV2 Sporten på sin side, skriver at NFF er informert om dette, og at de ikke vil være et hinder for Solbakken, om han vil takke ja til tyskerne.

Torsdag ettermiddag sier fotballpresident Yngve Hallén følgende til VG Nett:

- Dette kjenner jeg ikke til. Og da er jeg dønn ærlig. Hvis så hadde vært tilfelle, hadde jeg fått beskjed på forhånd

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere