*Nettavisen* Sport.

- Nils Arne er en klok mann

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Dag Riisnæs slaktet Nils Arne Eggens Europa-strategi. Men det var før seieren mot Aris.

02.10.10 08:16

LERKENDAL (Nettavisen): Det var før Rosenborgs bortekamp mot Bayer Leverkusen mannen som er ansvarlig for trenerutdanningen i Norges Fotballforbund (NFF), tidligere VIF- og KIL-spiller Dag Riisnæs, gikk kraftig ut mot Nils Arne Eggens strategi.

- Den type fotball Rosenborg nå spiller under Nils Arne Eggen, kan gå veldig bra i Tippeligaen. Men internasjonalt har de ikke en sjanse hvis de spiller sånn, i hvert fall ikke på bortebane, sa Riisnæs.

Les også: - Har ikke en sjanse internasjonalt

Han viste til at Rosenborg i bortekampen mot FC København solgte seg altfor lett defensivt ved bare å forsvare seg med sju utespillere.

- Jeg mener årsaken til at RBK ikke bare tapte, men faktisk i perioder ble rundspilt, var valget av kampstrategi og manglende forsvarsfokus, sa Riisnæs til Nettavisen.

Eggen dro ned en ekstra mann i midtbaneleddet mot Leverkusen, men ble likevel sendt hjem med bakoversveis (0-4).

- Hang mer sammen
Torsdag kom altså oppreisningen. RBK slo Aris 2-1 på Lerkendal – i en kamp der de faktisk bare lot gjestene spille seg til én stor målsjanse.

Denne gangen gikk RBK ut i en 4-3-3-formasjon, der vingene hadde et tydelig definert defensivt ansvar. Også Rade Prica, som lå ensom sentralt på topp, leverte en solid forsvarsinnsats og gjenvant ballen høyt i banen ved flere anledninger.

- Rosenborg framsto som et helt annet og mye mer kompakt lag mot Aris. Lagdelene hang mer sammen, og dermed synes jeg det ble mer trøkk i hele laget. Aris klarte å skape veldig lite. Det var veldig gøy å se, og en skikkelig opptur både for Rosenborg og norsk fotball, sier Dag Riisnæs til Nettavisen dagen etter seieren.

- Nødvendig og klokt
Nå hyller han Nils Arne Eggen.

- Nils Arne er en klok mann, og de grepene han gjorde denne gangen slo heldig ut. Det var nødvendig og klokt. Rosenborg var til å kjenne igjen fra forrige gang han var trener i klubben, mener Riisnæs – som nå tror Rosenborg kan bite skikkelig ifra seg utover høsten.

- Fortsetter Rosenborg sånn, øker det sjansene for å lykkes internasjonalt. Nå tror jeg de har mulighet til å slå både Atletico og Leverkusen hjemme. Tar de i tillegg et poeng borte mot Aris, er det gode muligheter for å avansere, sier han.

Riisnæs mener dessuten seieren viser at norske fotballspillere ikke er så individuelt svake som mange ville ha det til etter Rosenborgs nederlag for København i kvalifiseringen til Champions League.

- Kanskje norske lag og norske spillere ikke er så dårlige likevel, hvis vi spiller litt klokt? spør Dag Riisnæs retorisk.

PS. Rosenborg har vunnet alle sine fire hjemmekamper i europacupsammenheng denne sesongen. Linfield, AIK, FC København og Aris Thessaloniki er lagene som er blitt slått, og samlet målforskjell er 9-2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.