RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nils Arne er en klok mann

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Dag Riisnæs slaktet Nils Arne Eggens Europa-strategi. Men det var før seieren mot Aris.

LERKENDAL (Nettavisen): Det var før Rosenborgs bortekamp mot Bayer Leverkusen mannen som er ansvarlig for trenerutdanningen i Norges Fotballforbund (NFF), tidligere VIF- og KIL-spiller Dag Riisnæs, gikk kraftig ut mot Nils Arne Eggens strategi.

- Den type fotball Rosenborg nå spiller under Nils Arne Eggen, kan gå veldig bra i Tippeligaen. Men internasjonalt har de ikke en sjanse hvis de spiller sånn, i hvert fall ikke på bortebane, sa Riisnæs.

Les også: - Har ikke en sjanse internasjonalt

Han viste til at Rosenborg i bortekampen mot FC København solgte seg altfor lett defensivt ved bare å forsvare seg med sju utespillere.

- Jeg mener årsaken til at RBK ikke bare tapte, men faktisk i perioder ble rundspilt, var valget av kampstrategi og manglende forsvarsfokus, sa Riisnæs til Nettavisen.

Eggen dro ned en ekstra mann i midtbaneleddet mot Leverkusen, men ble likevel sendt hjem med bakoversveis (0-4).

- Hang mer sammen
Torsdag kom altså oppreisningen. RBK slo Aris 2-1 på Lerkendal – i en kamp der de faktisk bare lot gjestene spille seg til én stor målsjanse.

Denne gangen gikk RBK ut i en 4-3-3-formasjon, der vingene hadde et tydelig definert defensivt ansvar. Også Rade Prica, som lå ensom sentralt på topp, leverte en solid forsvarsinnsats og gjenvant ballen høyt i banen ved flere anledninger.

- Rosenborg framsto som et helt annet og mye mer kompakt lag mot Aris. Lagdelene hang mer sammen, og dermed synes jeg det ble mer trøkk i hele laget. Aris klarte å skape veldig lite. Det var veldig gøy å se, og en skikkelig opptur både for Rosenborg og norsk fotball, sier Dag Riisnæs til Nettavisen dagen etter seieren.

- Nødvendig og klokt
Nå hyller han Nils Arne Eggen.

- Nils Arne er en klok mann, og de grepene han gjorde denne gangen slo heldig ut. Det var nødvendig og klokt. Rosenborg var til å kjenne igjen fra forrige gang han var trener i klubben, mener Riisnæs – som nå tror Rosenborg kan bite skikkelig ifra seg utover høsten.

- Fortsetter Rosenborg sånn, øker det sjansene for å lykkes internasjonalt. Nå tror jeg de har mulighet til å slå både Atletico og Leverkusen hjemme. Tar de i tillegg et poeng borte mot Aris, er det gode muligheter for å avansere, sier han.

Riisnæs mener dessuten seieren viser at norske fotballspillere ikke er så individuelt svake som mange ville ha det til etter Rosenborgs nederlag for København i kvalifiseringen til Champions League.

- Kanskje norske lag og norske spillere ikke er så dårlige likevel, hvis vi spiller litt klokt? spør Dag Riisnæs retorisk.

PS. Rosenborg har vunnet alle sine fire hjemmekamper i europacupsammenheng denne sesongen. Linfield, AIK, FC København og Aris Thessaloniki er lagene som er blitt slått, og samlet målforskjell er 9-2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere