RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅ TA HEISEN NED: Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å berge Cardiff-skuta.
MÅ TA HEISEN NED: Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å berge Cardiff-skuta. Foto: Rex/richard Lee/bpi

- Noe av det bitreste jeg har opplevd

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å berge plassen for Cardiff.

NEWCASTLE - CARDIFF 3-0:

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff har rykket ned fra Premier League.

Det ble klart etter at Newcastle vant lørdagens kamp mot waliserne 3-0.

Cardiff har dermed tapt 12 av 20 kamper under Solskjærs ledelse.

- Dette er en av de mest bitre skuffelsene i både min og spillernes karriere, sier Solskjær ifølge Cardiffs offisielle twitterkonto etter kampen.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Om man ser på prestasjonen og sjansene vi skapte i dag så kunne vi ha vunnet tre kamper. Jeg tror ikke at vi har skapt så mange sjanser i noen Premier League-kamp, sier Ole Gunnar Solskjær ifølge rettighetshaver TV 2.

Nå er spørsmålet hva som skjer med den norske manageren, som mildt sagt har slitt med å styre Cardiff-skuta siden han tok over i januar.

Vil fortsette
Han har selv uttalt at han ønsker å fortsette som Cardiff-sjef selv med nedrykk, men det spørs hva klubbens eier Vincent Tan mener om det. Foreløpig går nordmannen en uviss fremtid i møte.

- Jeg er manager i Cardiff City. Det er jobben min. Jeg legger meg ikke ned og synes synd på meg selv. Nå skal vi avslutte sesongen godt, og så skal vi planlegge for neste år, sier han ifølge TV 2.

TOK LEDELSEN: Newcastles Shola Ameobi kunne juble for 1-0 i første omgang.

Også Brede Hangelands og John Arne Riises Fulham rykker ned til Championship.

Selve kampen begynte dårlig for Cardiff, som burde tatt ledelsen allerede etter seks minutter. Tim Krul feilberegnet et innlegg, og Frazier Campbell skjøt håpløst utenfor på åpent mål fra 15 meter. I skammekroken med deg, Campbell!

Noen minutter senere kom Loic Remy seg til avslutning fra god posisjon, men David Marshall reddet fint. Cardiff-keeperen han trolig vært lagets beste spiller denne sesongen.

Newcastle tok ledelsen
Etter 18 minutter kom kampens første scoring, og det var hjemmelaget som fant nettmaskene. Moussa Sissoko dro av Declan John på høyresiden, og innlegget fant Shola Ameobi på bakre stolpe. Han hadde ingen problemer med å stange inn 1-0-scoringen. Elendig forsvarsspill av Cardiff, men dette sto i avisa i går, dagen før der og dagen før der igjen.

Kort tid senere hadde Solskjær & co. flaks som ikke havnet under 2-0. Sissoko smalt nemlig ballen i stolpen fra 20 meter.

Wilfried Zaha våknet til utover i omgangen, og den utleide United-spilleren skaffet flere muligheter til Cardiff, uten at det ble uttelling. Da lagene gikk til pause, sto det 0-0 på St. James' Park.

Solskjær tok grep i pausen. Ut gikk Kim Bo-Kyung, og inn kom veteranen Craig Bellamy.

Deler av Newcastle-fansen annonserte før kampen at de skulle protestere mot ledernes håndtering av klubben, og Mike Ashley og Alan Pardew får mye av kritikken. Da klokka viste 60 minutter på kampuret, valgte mange av hjemmesupporterne å forlate tribunene som en del av aksjonen.

Cardiff jaktet utligning og skapte flere halvfarligheter etter hvilen, men i stedet var det Newcastle og Loic Remy som økte ledelsen fem minutter før slutt. Da Steven Taylor økte til 3-0 på overtid, var spikeren i kista for alvor hamret ned.

Dermed måtte Cardiff konstatere både et tap og nedrykk lørdag formiddag.

P.S: Ole Gunnar Solskjær måtte klare seg uten Mats Møller Dæhli i lørdagens kamp, og 19-åringen skal slite med sykdom. Både Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget startet på benken hos gjestene, og Wolff Eikrem fikk spille de fem siste minuttene.

Cardiffs siste kamp i Premier League spilles 11. mai, når Chelsea besøker Cardiff City Stadium. Newcastle avslutter sesongen på bortebane mot Liverpool samme dag.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere