RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noe av det morsomste jeg har vært med på

Foto: Montasje Scanpix/Faksimile TV2.no
Sist oppdatert:
Nå vurderer Golden Goal å lage ny versjon av «elektrosjokkfotball».

Forrige uke sendte TV 2-programmet Golden Goal et innslag de døpte «elektrosjokkfotball».

Konseptet gikk ut på at de festet et halsbånd med elektroder rundt låret på en rekke pensjonerte fotballspillere, et halsbånd som vanligvis brukes til å lære hunder disiplin.

Gamle fotballstorheter som Claus Lundekvam, Jan Åge Fjørtoft, Thomas Myhre, Mini, Lars Bohinen og Andre Bergdølmo var blant «forsøkskaninene».

Youtube-hit
Med en fjernkontroll kunne programlederne Johan Golden og Henrik Elvestad gi deltakerne elektriske støt, en mulighet de benyttet seg av mer enn gjerne.

Resultatet ble en hysterisk fotballkamp, der spillerne datt som fluer hver gang de fikk «straff» fra Golden og Elvestad.

Videoen er raskt blitt en «internetthit», og er i skrivende stund sett over 250.000 ganger på Youtube.

Flere utenlandske medier har også bitt seg merke i det morsomme innslaget, som nå går sin seiersgang over hele verden.

- Veldig gøy
Johan Golden er selvsagt fornøyd med at innslaget er blitt en megahit.

- Det er veldig gøy! Aviser som L'equipe, Daily Mail og Daily Mirror har skrevet om det, og da er det klart den blir mye sett. Den skal ha ligget på 12. plass over en trendliste som viser hva folk ser på Youtube, og det er selvsagt veldig morsomt, sier Golden til Nettavisen.

- Hvorfor tror du folk har falt pladask for elektrosjokkfotball?

- Jeg tror den spiller på det primale i mennesket, og fotballelskere har tydeligvis alltid hatt en drøm om å få være med å styre det som skjer på fotballbanen. Jeg merket hvert fall selv at det var dritgøy, sier han.

- Fjørtoft var en skikkelig pyngle
- Var det noen spesielle du likte å gi støt?

- Det var egentlig gøy å «buzze» alle, men Jan Åge Fjørtoft var en skikkelig pingle, ler Golden.

Etter flere sesonger med Golden Goal, er det liten tvil om at Johan Golden har fått jobbe med mye morsomt. «Elektrosjokkfotball» var et høydepunkt, påpeker han.

- Det er vanskelig å rangere, men det er nok noe av det morsomste jeg har vært med på å lage, sier han.

- Innslaget viser at staute karer som Claus Lundekvam går rett i bakken når han får støt. Det må ha gjort veldig vondt for deltakerne?

- Jeg har faktisk prøvd selv, og det gjør dritvondt, men går over med en gang. Derfor kan man også holde på med det. Det kan sammenlignes med et biestikk, men det verste er kanskje frykten for at man skal få støt, og det at man aldri vet når det kommer, sier Golden.

- Redd han skulle drepe meg
Og avslører at det var mye som ikke ble vist på TV-skjermen.

- Det som er morsomt, er at innslaget er på rundt syv minutter, men vi spilte to ganger ti minutter. Jeg ble etter hvert redd for at Thomas Myhre skulle løpe ut av målet og drepe meg, ler Golden.

- Vurderer dere å lage en oppfølger?

- Det gjør vi, men vi må bare finne ut hvilke andre idretter som kan passe til å gjennomføre det. Men jeg føler meg ganske trygg på at det kommer mer elektrosjokk på Golden Goal, avslutter han.

Du kan se det morsommeinnslaget under (med tillatelse fra TV 2):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere