*Nettavisen* Sport.

- Noe av det sykeste jeg har sett

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix

Vincent Kompany med absurd julegave til Fulham.

21.12.13 19:17

FULHAM - MANCHESTER CITY 2-4:

Manchester City stilte uten toppscorer Sergio Agüero, som skadet seg i sist helgs match mot Arsenal, men med Joe Hart tilbake mellom stengene da laget gjestet Fulham og John Arne Riise på lørdag.

Men det var en forsvarsspiller som stjal showet i det underholdende oppgjøret på Craven Cottage.

Vincent Kompany kunne nemlig raskt gått fra helt til syndebukk, etter at han først hadde scoret 2-0-målet for gjestene like før pause.

Men et motivert Fulham-lag kom tilbake i andre omgang, og hentet opp igjen ledelsen med svært god hjelp av nettopp Kompany. Drøyt midtveis i omgangen fikk belgieren nemlig samtlige tilstede til å måpe, da han sendte et relativt ufarlig Fulham-innlegg i en høy og perfekt (for de med hjerte for Fulham, i hvert fall) bue over egen keeper og i mål med et utrolig sleivspark.

Julenissen kom med andre ord tidlig til London.

- Latterligste selvmålet du vil se
- Et av de absolutt latterligste selvmålene du trolig vil se, meldte den tidligere fotballstjernen Gary Lineker på Twitter, og han har antakelig rett.

Det samme mener ekspertene i TV 2s fotballstudio.

- Det er noe av det sykeste jeg har sett, sier Petter Myhre etter oppgjøret.

- Hadde han vært angriper og prøvd på det ti ganger, hadde han ikke vært i nærheten, legger han til.

Like enig er imidlertid ikke hovedpersonen selv.

- Om du vil være forsvarsspiller, er dette noe av det du må regne med, og det øyeblikket det skjer føler du deg veldig alene, sier han ifølge BBC.

- Ingen går gjennom en karriere uten å oppleve disse øyeblikkene, hevder Kompany.

Heldigvis for City slo laget tilbake etter det utrolige 2-2-målet, scoret to mål, og sikret tre poeng i den siste kampen før jul.

Toure-perle
Kampen åpnet i et rolig tempo, og det var vertene som spilte seg til den første sjansen etter et knapt kvarter. Joe Hart, som altså hadde gjenvunnet tilliten hos manager Manuel Pellegrini og voktet buret for gjestene, var imidlertid fint nede og reddet skuddet fra Adel Taarabt.

Like etterpå var det Manchester City som kom med et skremmeskudd, da David Silva smalt ballen i stolpen fra 15 meter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: John Walton / Pa Photos / NTB scanpix

Men mål ble det ikke, ikke før gjestene fikk frispark like utenfor 16-meteren midtveis i omgangen.

Selvfølgelig var det Yaya Touré som stilte seg ved ballen, og nesten like selvfølgelig klinket han kula på meget severdig vis via tverrliggeren og inn oppe i det høyre krysset, til 1-0-ledelse for City.

Riise i trøbbel
Det var gjestene som fortsatte å føre kampen, og rett før pause var det duket for en ny scoring.

John Arne Riise feide ned David Silva, og spanjolen løftet det påfølgende frisparket presist inn i feltet. Der ventet Martin Demichelis med hodet, og Fulham-keeper Maarten Stekelenburg måtte gi retur. Da var Vincent Kompany på rett plass til rett tid, og banket inn 2-0 for City.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB scanpix

Men var kampen avgjort på Craven Cottage?

På ingen måte.

Tidlig julenisse
Bare fem minutter ut i andre omgang satte vertene i gang en rask og effektiv kontring, der Adel Taarabt tok med seg ballen over halve banen og serverte Kieran Richardson foran mål. Venstrekanten hadde en enkel jobb med å sette inn reduseringen, og fra nå av var det full kamp igjen.

Fulham fortsatte å produsere muligheter, men da ingen klarte å sette ballen i mål bestemte altså Vincent Kompany for å spille tidlig julenisse i London.

Belgieren var helt upresset inne i eget felt da Sascha Riether slo et innlegg, men midtstopperens klarering gikk ikke helt etter planen. Ikke i det hele tatt. Kompanys sleivspark gikk i en høy bue over Joe Hart, og snek seg deretter inn i nettet via stolpen - til 2-2.

God jul, liksom.

HTML EMBED

To sene mål
Men selv ikke en belgisk julenisse forhindret Manchester City fra å ta tre poeng denne førjulsettermiddagen. Tolv minutter før slutt ble innbytter Jesus Navas spilt igjennom, og spanjolen løp enkelt ifra John Arne Riise og plasserte ballen sikkert i nettet.

Bare fem minutter senere la Alvaro Negredo på til 4-2, og dermed var kampen avgjort.

City klatrer med det opp på andreplass på tabellen, poenget bak ligaleder Liverpool. Enten Arsenal eller Chelsea vil imidlertid ta igjen City når de to lagene møtes på mandag.

Fulham sliter i bunnen av tabellen, med bare Sunderland plassert bak seg etter snart halvspilt sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.