*Nettavisen* Sport.

- Noe av det sykeste jeg har vært med på

Foto: Afp

Arsenal knuste Newcastle i en av årets beste fotballkamper.

29.12.12 22:09

ARSENAL - NEWCASTLE 7-3 :

Det pleier å bli morsomt når Arsenal spiller mot Newcastle, og lørdagens kamp var virkelig intet unntak.

Målfesten endte til slutt med 7-3 til hjemmelaget, og Arsenals fjerde strake ligaseier.

- Dette er en av de sykeste fotballkampene vi har sett på veldig lenge, sa TV 2-programleder Aleksander Schau helt riktig etter sluttsignalet.

Det sto 1-1 til pause, men endte altså med tosifret antall mål. Det sier litt om hvilken andreomgang vi fikk servert.

- Sykeste jeg har vært med på
Petter Myhre var også helt fra seg av begeistring, etter å ha sett en av Premier League-historiens mest målrike omganger.

- Vi kan snakke om dårlig backspill og slike ting, for det var forsvarsspill fra helvete, men nå skal vi bare dyrke og dyrke og dyrke det positive. Det er helt fantastisk, med mål etter mål etter mål. Andre omgang er noe av det sykeste jeg har vært med på noen gang, sa Myhre.

Claus Lundekvam bare ristet på hodet av det han hadde sett.

- Dette var helt sinnsykt, det er derfor vi elsker Premier League. Du får sånne resultater. Vi satt og klaget over at det var litt kjedelig og traust i første omgang, så får vi åtte scoringer i andre omgang. Det er helt vilt, sa den tidligere Premier League-proffen.

Tremålsscorer Theo Walcott var stolt på lagets vegne da han snakket med pressen etter kampen.

- Laget viste fantastisk kvalitet og tro på det vi driver med. Det var herlig for fansen å få være en del av dette, sier Walcott ifølge BBC etter den utrolige kampen.

Walcott spilte en god kamp, og endte opp med å score tre mål. Nå håper han at Wenger slutter å bruke ham på vingen.

- Jeg har sagt de siste ukene at jeg ønsker å spille spiss, og jeg viser manageren hva jeg kan gjøre. Jeg mener jeg er spiss, og det handler om å ta vare på sjansen når man får den, sier Walcott, som så absolutt gjorde akkurat det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Arsenal fikk en drømmeåpning da nevnte Walcott scoret på ekte Thierry Henry-vis etter 20 minutter, men Newcastle slo tilbake rett før pause da Demba Ba skjøt et frispark i mål via Jack Wilshere.

Wilshere-kritikk
Det må samtidig stilles spørsmålstegn ved Jack Wilshere innsats i muren, som i Samis Nasri-lignende stil vred seg vekk fra ballen, trolig av frykt for å bli truffet.

Det er ingen god taktikk når man står i mur, og lagene gikk til pause på 1-1.

- Hvis du først står i muren, så må du stå der, være stor og få ballen i trynet, eller hva det måtte være. Ikke sleng deg ned som en gammel dame. Vi har sett dette en del ganger denne sesongen, tordnet Claus Lundekvam i TV 2-studioet i pausen, tydelig opprørt over Wilsheres opptreden.

Ox-scoring
Arsenal skulle imidlertid slå sterkere tilbake i andre omgang. Bare fem minutter etter hvilen lå nemlig ballen bak Tim Krul i Newcastle-målet.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk ballen på 17 meter, før han dro seg løs og sende av gårde en kanon. Krul var maktesløs og måtte konstatere Arsenals andre scoring for kvelden.

Newcastle slo raskt tilbake. Ti minutter etter Arsenals scoring rev Gabriel Obertan seg løs og slo ballen inn i feltet. På bakerste stolpe ventet Sylvain Marveaux, som hadde verdens enkleste jobb med å sette den i tomt mål. Dermed sto det 2-2 på Emirates.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Wilshere fikk hevn
Jack Wilshere får kritikk for Newcastles 1-1-mål, men Arsenal-helten slo kraftig tilbake.

Fem minutter etter at Newcastle utlignet til 2-2, kom Wilshere seg rundt på venstresiden. Med en fantastisk chipp sendte ham Krul og Krul og Coloccini ut i firsprang, men ballen ble slått opp i tverrliggeren. Da kom Podolski og fikk en enkel jobb med å heade inn målet. 3-2 til Arsenal, mye takket være Jack Wilshere.

For de som mistet pusten av den scoringen, var det mer i vente. Denne kampen levde nemlig i aller høyeste grad.

Marveaux fikk ballen inne på Arsenals banehalvdel, roet ned og kikket opp. Da så han Demba Ba komme stormende, og med en flott pasning spilte Marveaux spissen gjennom, og fra skrått hold smalt Ba inn 3-3.

Målene skulle heller ikke stoppe der.

I det 73. minutt ble nemlig Theo Walcott tomålsscorer, da han fikk ballen i feltet, vendte opp og skjøt den utagbart opp i nettaket fra kloss hold. Dermed sto det 4-3.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Da Olivier Giroud stupte inn 5-3 fem minutter før slutt, var all tvil om hvor poengene skulle ende borte.

Franskmannen skal samtidig takke Walcott for et fantastisk innlegg i forkant av scoringen.

To minutter før slutt scoret Giroud enda et mål, men Walcott ville ikke dele tittelen som kveldens scoringskonge med noen.

Walcott sikret seg derfor hat trick med en fantastisk chipp rett før slutt, og dermed endte det til slutt 7-3 på Emirates, i det som må sies å være blant sesongens mest underholdende kamper.

Ferguson-svar
Før kampen måtte Newcastle-manager Alan Pardew svare på United-manager Fergusons kommentarer etter møtet mellom Newcastle og United denne uken.

- Jeg så at Alan Pardew kritiserte meg, men det er få som angriper dommere som han. Han dyttet en av dem, og prøvde å le det bort. Det er utrolig at han kan kritisere meg. Han glemmer hjelpen jeg har gitt ham, sa skotten denne uken.

- Jeg bryr meg ikke om (Fergusons kommentarer). Jeg bryr meg bare om Newcastle. Vi har en viktig kamp mot Arsenal i dag, og jeg ser frem til det, var Pardews svar ifølge BBC.

Arsenals neste kamp kommer allerede første nyttårsdag, når Southampton venter på bortebane. Newcastle spiller hjemme mot Everton samme dag.

Les alt om lørdagens Premier League-runde her.

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.