- Noe av det tøffeste vi kunne få

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær var ikke overbegeistret etter Champions League-trekningen.

24.06.13 14:05

Molde møter Sligo Rovers fra Irland i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen i fotball. Manager Ole Gunnar Solskjær mente trekningen var noe uheldig.

Sligo er regjerende irsk seriemester, men har ikke kvalifisert seg for spill i Europa siden cupvinnercupen i 1994. Laget har fått en opptur under ledelse av den tidligere Queens Park Rangers-spilleren Ian Baraclough.

For mange kan laget synes som en overkommelig motstander for Molde, men Solskjær sier til Romsdals Budstikke at han ønsket å møte et lag som er utenfor sesong.

- Dette var noe av det tøffeste vi kunne få i denne gruppen. Vi møter et lag som er midt i sesongen. Det positive med det er at vi får sett dem i kamp på forhånd, så vi skal være godt forberedt, sier manageren.

Bortekamp først
Sligo Rovers spiller til daglig på en stadion som kan huse 5500 tilskuere. Laget kommer fra byen Sligo med om lag 20.000 innbyggere. Forrige sesongs seriegull var klubbens første siden 1977.

- Jeg har ikke så stor kjennskap til dette laget. Det blir litt sjekking på nettet. Det består vel av en del irske spillere som har prøvd seg i England og kommet hjem igjen, sier Solskjær.

Molde åpner på bortebane i Irland 16. eller 17. juli. Uken etter går returkampen på eget gress.

Nesten i fjor
Sist sesong slo Molde ut latviske Ventspils i 2. runde i mesterligakvalifiseringen med 4-1 sammenlagt. Deretter ble det stopp mot Basel (1-2) etter en dramatisk bortekamp i Sveits.

Dersom Molde skulle tape i mesterligakvalifiseringen, vil laget uansett være klar for gruppespillet i europaligaen. I fjor vant Solskjærs menn to kamper mot Stuttgart, men røk ut i gruppespillet etter tapene for FC København og Steaua Bucuresti.

Sligo har tidligere møtt Lillestrøm i europacup. I 1996 ble irene knust 0-4 av LSK i kvalifiseringen til UEFA-cupen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.