*Nettavisen* Sport.

- Noen års mareritt er over

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)

Frifinnelsen av Einar Baardsen blir stående.

02.10.09 14:58

- Jeg har det godt nå. Det er en fantastisk lettelse, sa Einar Baardsen til Nettavisen etter å ha blitt frikjent for anklagene fra sin tidligere klient John Arne Riise i Stavanger tingrett 4. september.

Nå er det klart at saken ikke blir anket av påtalemyndigheten

- Jeg er svært glad og fornøyd med påtalemyndighetens beslutning, sier Baardsen til NRK fredag.

John Arne Riises tidligere agent var tiltalt for å ha lurt Roma-proffen for 12 millioner kroner, samt for å ha underslått 10 millioner kroner fra sitt agentselskap Nordic Sport. Han var med dette tiltalt grovt bedrageri og grovt underslag av drøye 22 millioner kroner som kom fra John Arne Riise.

- Nå har han blanke ark og må komme seg videre. Han er glad for at noen års mareritt er over og det viktigste for ham nå er at han er fullt renvasket, sier Baardsen advokat, John Christian Elden til Nettavisen fredag ettermiddag.

Om statsadvokatens begrunnelse for ikke å anke, sier Elden:

- Det er en god innrømmelse at de sier at tiltale ikke skulle vært tatt ut dersom de hadde kjent til sakens faktum slik det ble belyst i retten.

Nettavisen fulgte rettssaken - les mer om den her!

John Arne Riise kommenterte dommen på følgende måte:

- Det hadde ingen betydning for meg om han ble dømt eller ikke. Økonomisk hadde det heller ingen betydning for meg. Men jeg vil gjerne presisere at det ikke er jeg som har tapt en rettssak, men at det er politiet og påtalemyndigheten. For meg var det egentlig revnende likegyldig hva som skjedde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.