RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen ganger må man ofre ansiktet

OFRET SEG: Mande Sayouba reddet alle poengene for Stabæk og pådro seg samtidig noen sting på to forskjellige steder på sitt venstre kinn.
OFRET SEG: Mande Sayouba reddet alle poengene for Stabæk og pådro seg samtidig noen sting på to forskjellige steder på sitt venstre kinn. Foto: Martin Busk (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stabæks VM-aktuelle keeper ofret seg og reddet alle poengene for Stabæk.

STABÆK - STRØMSGODSET 2-1:

NADDERUD (Nettavisen): Nedrykksdømte Stabæk fortsetter å sjokkere tippeligamotsanderne og er etter tirsdagens 2-1-seier over Strømsgodset oppe på tredjeplass.

Fredrik Brustad ga vertene ledelsen i første omgang. Peter Kovacs utlignet for de gulljagende gjestene fra Drammen, men Frack Boli sørget for at alle poengene ble igjen på Nadderud.

1-0: Fredrik Brustad bredsider inn 1-0 for Stabæk mot Strømsgodset.

Sayouba ofret ansiktet
Det var langt fra ufortjent at Stabæk gikk seirende ut av tirsdagens kamp, men fem minutter på overtid måtte VM-aktuelle Mande Sayouba i aksjon for å redde alle tre poengene.

Thomas Lehne Olsen kom alene gjennom med Jørgen Hammer på slep. Sayouba, som er tatt ut i Elfenbenskystens bruttotropp før VM, kastet seg modig inn i duellen og kom først på ballen før Godset-spissen braste inn i ham.

Stabæk-keeperen ble liggende på bakken i noen sekunder, før han så seg nødt til å reise seg igjen da spillet fortsatte. I mixed zone etter kampen kunne man se tydelige tegn på at Sayouba hadde ofret seg for laget. Det ble nemlig et par sting på to forskjellige steder i kinnet for 20-åringen.

- Er man keeper, må man noen ganger ofre seg for laget på den måten hvis man vil vinne. Denne gangen gikk det ut over ansiktet, sier en blid Sayouba til Nettavisen.

Det var lenge i tvil om Stabæk-keeperen kunne spille tirdagens kamp. Han landet nemlig på Gardermoen tidligere på dagen etter å ha vært i hjemlandet for å skaffe seg visum til USA. Elfenbenskystens VM-tropp skal nemlig på treningsleir i statene før VM.

- Jeg var aldri i tvil om at jeg ville spille i dag. Jeg synes det gikk veldig bra for både meg og laget. Jeg er ordentlig glad nå.

- Brydde oss ikke om tipsene
Sayouba og resten av Stabæk-laget er nå i ferd med virkelig å gjøre alles nedrykkstips til skamme. Bæringene er nå oppe på medaljeplass og har slått både fjorårets gull- og sølvvinnere, Strømsgodset og Rosenborg. Bob Bradley vil likevel ikke komme med noe stikk til kritikerne.

- Før sesongen kommer avisene med sine tips - det er jobben deres. Vi lot aldri det komme i veien for oss og forsøket på å bli et godt lag. For øyeblikket er vi på vei i riktig retning. Jeg tror folk ser det. Det skjer noe positivt rundt laget og folk setter pris på fotballen vi spiller, sier Bradley til Nettavisen.

Stabæk-treneren, som tidligere har trent både USAs og Egypts landslag, mener det norske publikummet er flinke til å sette pris på positiv fotball.

- Selv i kamper der vi har vært for mye opp og ned i løpet av 90 minutter, tror jeg mange ser hva vi prøver på. Spiller du bra fotball, tror jeg at det norske publikummet ser det og verdsetter det.

DEBUTERTE: Strømsgodsets Anders Gundersen spilte sin første tippeligakamp i Adam Larsen Kwaraseys fravær.

Minutter før Strømsgodset-spillerne gikk i garderoben etter oppvarmingen, fikk de beskjed om at Molde hadde tatt ledelsen og seieren tre minutter på overtid mot Viking. Ronny Deila hevder han ikke tenker på gull i det hele tatt.

- Det blir ikke vår jobb å tette luka til Molde, tror jeg. Vi har mer enn nok med å kjempe på øvre halvdel. Klarer vi å kjempe om medaljer, er det en fantastisk prestasjon med dette unge laget.

Han gir også honnør til Stabæk, som har vært årets positive overraskelse i Tippeligaen.

- Det er bra tempo i laget. Det er mange unge, gode spillere som gjør en god innsats og i dag var de bedre enn oss, erkjenner Godset-treneren.

Stabæk imponerte
Stabæk var det toneangivende laget i åpningsminuttene på Nadderud og spilte tidvis ut et uvanlig tamt Strømsgodset-lag.

Gjestene dra Drammen var imidlertid småfarlige på kontringer, og de gangene Stabæk spilte på seg brudd i oppspillsfasen, gikk det et gisp gjennom hjemmepublikummet.

Kampens første sjanse var det vertene som spilte seg fram til da Fredrik Brustad headet ballen ned til Michael Stephens. Amerikaneren klinte til på halv volley, men ballen suste like til side for krysset bak tippeligadebutant Anders Gundersen i Godset-målet.

Også Franck Boli var farlig frampå før det fortjente ledermålet kom for bæringene. Fredrik Brustad ble spilt alene gjennom av Michael Stephens og gjorde ingen feil da han trillet ballen iskaldt forbi Gundersen.

Vertene ga seg ikke med det og fortsatte å kjøre på framover. Michael Stephens var nær ved å øke ledelsen da han mottok ballen inne i sekstenmeteren, dro seg innover og klinket ballen i tverrliggeren med venstrefoten.

43 minutter tok det før en skikkelig målsjanse ble produsert i motsatt ende av banen. Peter Kovacs fikk til en avslutning etter et flott Gustav Wikheim-forarbeid, men den havnet til side for Stabæk-målet.

Kovacs ga håp
Ved pause ble en skadet Kim André Madsen tatt av banen til fordel for Flamur Kastrati. Ronny Deila hadde nok et og annet å fortelle sine elever ved pause. Det var i alle fall et mer aggressivt Godset-lag som entret Nadderud-matta etter hvilen. I alle fall til å begynne med.

Et snaut kvarter ut i omgangen spilte også gjestene seg fram til en ny stor målsjanse. Wikheim la ballen ut til Mohammed Abu, som relativt uforstyrret fikk avslutte. VM-aktuelle Mande Sayouba vartet imidlertid opp med en flott beinparade.

Noen minutter senere var det Peter Kovacs som var i enden på et Wikheim-innlegg, og den gangen endte det med nettsus. Ungareren gjorde som han pleier å gjøre og stanget ballen i mål.

Vertene brukte imidlertid ikke lang tid på å slå tilbake. Fredrik Brustad fant Franck Boli foran mål, og ivorianeren satte ballen kontant i mål på første touch.

Flere mål ble det ikke på Nadderud, til tross for flere gigantiske Stabæk-sjanser i sluttminuttene. Stabæk klatrer dermed opp på tredjeplass på tabellen. Strømsgodset beholder sin andreplass, men etter Moldes trepoenger mot Viking, er det fem poeng opp til romsdalingene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere