RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen synes jeg er verdens dårligste trener

HARDT PRESSET: Branns Azar Karadas og trener Rikard Norling fortviler etter 1-2-tap mot Sarpsborg.
HARDT PRESSET: Branns Azar Karadas og trener Rikard Norling fortviler etter 1-2-tap mot Sarpsborg. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Rikard Norling måtte stå skolerett etter ny Brann-flause.

BRANN - SARPSBORG 08 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Brann tapte 1-2 mot Sarpsborg i Bergen fredag kveld.

Nå står bergenserne med begge beina langt inne i førstedivisjon.

Etter kampen måtte Brann-trener Rikard Norling stå skolerett for skuffede supportere.

- De vil få ut skuffelsen på den som har ansvaret og stiller spørsmål som jeg prøver å gi svar på, sier Rikard Norling til Nettavisen.

Etter tapet mot Sarpsborg 08 brukte svensken lang tid på å forklare seg foran illsinte fans. Tålmodigheten begynner åpenbart å nærme seg slutten i Bergen.

- Det er klart jeg føler press, men det er det er ikke noe som har kommet over natten. Det er en del av jobben min, forklarer han, i det som på mange måter var en kamp Brann ikke hadde råd til å tape.

- Føler du at du har mistet støtten blant supporterne?

- Jeg forstår deres skuffelse. Det finnes dem som syns jeg er verdens absolutt dårligste trener og det fins dem som ikke syns det. Jeg kjenner at det er et respektfullt forhold jeg har med fansen. Fotball er følelser og kjærlighet. Dette er så mye mer enn at man betaler en billett, ser kampen og går på jobb dagen etterpå, sier treneren.

- Burde gjort noe annerledes
Til tross for å ha ledet 1-0 var det altså Sarpsborg som etter en imponerende snuoperasjon kunne ta med seg tre poeng hjem til Østfold.

Norling var selvkritisk etter å ha mistet alle poengene i andreomgangen.

- Jeg tar på meg all skyld. Jeg sitter med en følese av at jeg burde gjort noe annerledes i forkant av målet deres, forklarer Brann-treneren, som ikke ville gå inn på hva.

Om ikke tabellsituasjonen så kritisk ut for Brann allerede er det etter fredagens kamp mye som skal til om ikke bergenserne i det minste må ut i kvalifiseringskamp om å holde seg i Tippeligaen.

- Det er forferdelig tungt. I hvert fall i måten det skjer på. Vi er utrolig nærme 2-0, men istedet scorer de på en corner rett etterpå. Så presser vi på og det er nesten 2-1, men så kontrer de og scorer igjen. Det føles forferdelig, sier Erik Huseklepp.

nor1
nor1

TOK DISKUSJONEN: Branns trener Rikard Norling fikk kjeft av supporterne etter kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion fredag.

 


Benket Huseklepp

Brann-yndlingen ble overraskende benket fra start, men ville ikke kritisere treneren for taktikken.

- Det legger ikke jeg meg oppi. Det er treneren sitt valg. Jeg ble veldig skuffet da jeg ikke ble valgt og jeg føler meg i god form, sier Huseklepp, som satte liv i Brann-laget da han kom inn.

Til tross for kun tre kamper igjen og Brann godt plassert på nedrykksplass beholder Huseklepp troen på fortsatt spill i det ypperste selskap neste sesong.

- Vi må bare fortsette å tro på det. Mister vi troen så er vi ferdige. Jeg tror at vi kan vinne de tre siste kampene og jeg tror det er godt nok til kvalikk, sier 30-åringen.

Stang inn
Det var altså Brann som åpnet best på et glissent Brann Stadion. Allerede etter 40 sekund blir Marcus Pedersen spilt fri i bakrom. Spissen finner Skaanes i en bedre posisjon, men alene med keeper skyter unggutten på feil side av stanga.

Norling sa før kamp at Brann skulle være tålmodige, men laget hans har åpnet aggressivt de første 15. Det var likevel en jevnspilt affære på i førsteomgang.

I det 26. minutt snur Brann-frustrasjonen til gledesbrøl når Fredrik Haugen scorer sitt tredje mål for sesongen. Rødtrøyene fosser fremover med mange menn. Pedersen kjemper i duellen med Sarpsborg-forsvarerne, Karadas plukker den løse ballen og serverer til Haugen, som er litt heldig når ballen går via Kongshavn, stolpen og til slutt i mål.

Sarpsborg hevet seg litt i omgangens siste minutter, men Brann var tydelig interessert i å holde ledelsen inn til pause – hvilket de gjorde. Det virket likvel som at Sarpsborg 08 hadde et gir til å komme med.

Etter pausen finner målscorer Haugen ut at han skal teste om Kongshavn følger med. Langskuddet fra 25 meter går nesten inn, men keeperen fra Bergen klarer akkurat å fiste ballen over mål.

 

SCORING: Sarpsborgs Andreas Nordvik har her funnet nettmaskene.

 


Serbisk joker
I forkant pekte Brian Deane ut Bojan Zajic som kampens joker og driblefanten skulle absolutt utgjøre en forskjell.

I det 69. minutt får den tidligere Vålerenga-spilleren muligheten innenfor boksen og klemmer til på halvspretten, desverre rett i nettveggen.

I andreomgangen åpnet kampen seg helt og i det 69. minutt står plutselig Marcus Pedersen helt alene på 5 meter, men en fantastisk «sjøstjerneredning» fra Kongshavn holder Sarpsborg inne i kampen.

Fotball kan gå fra himmel og til helvete på sekunder. I det påfølgende angrepet får «Særpingene» en corner. Etter en svak klarering viser Andreas Nordvik utsøkt skuddteknikk da han treffer klokkerent på ballen som finner nettmaskene.

Etter kjempesjanser fra begge lag er det Sarpsborg 08 som stilner Brann Stadion i det 82. minutt. Gudmundur Thoraromsspm går på et 50-metersløp med ball, vender av Andreas Vindheim og hamrer ballen i buret bak en sjanseløs Leciejewski.

Brann prøver å reise seg, men uten den store overbevisningen. Dermed vinner Sarpsborg 08 2-1 og sikrer langt på vei en fortsatt tilværelse i Tippeligaen.

Brann bør slå Bodø-Glimt(b), Sogndal(h) og Haugesund(b) om de skal ha et håp om å ikke rykke ned slik de gjorde i 1985.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere