- Nordlie er en av Norges beste

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Ekspertene er sikre på at Tom Nordlie kommer til å sette flere merker etter seg på kartet.

28.01.10 15:15

Tom Nordlie gikk torsdag av som Fredrikstad-trener. Dermed er tiden i plankebyen over etter bare seks måneder av den tre år lange kontrakten.

Les også:- Må ryddes opp i dette syke syklubbgreiene

Det betyr også at 47-åringen er ferdig i sin sjuende klubb siden han overtok Vålerenga for ti år siden.

Men hva betyr det for karrieren til den høyt profilerte treneren?

Nordlie mener selv at det ikke har noe særlig å si, siden det var økonomien som var hovedårsaken til at han nå måtte gå.

- For mye inn og ut
TV 2-ekspertene Bengt Eriksen og Lars Bohinen er imidlertid ikke enig med Nordlie.

- Jo, det har noe å si for hans anseelse, sier Eriksen til Nettavisen.

- Det handler ikke om hva som nå skjedde i Fredrikstad, men det handler om antall ganger han har vært inn og ut. Fredrikstad-saken kan ikke ses isolert. Det er forskjellige grunner til hvorfor han har sluttet i de forskjellige klubbene, men uansett har han vært inn og ut av ulike klubber mange ganger. I mitt hode styrker i alle fall ikke det kortene hans som attraktiv på arbeidsmarkedet.

Han får støtte av Bohinen.

- Prosessen har vært uheldig for Fredrikstad, men også for Tom. Jeg tror kanskje tiden er forbi hvor man henter Tom som redningsmann. Det er ikke tvil om at han er en faglig sterk trener. Men han har mye å hente på å tilpasse seg en litt mer moderne, ikke fullt så autoritær lederstil. Han må ta signalene som har kommet fra spillergruppene han har hatt, sier Bohinen.

Verken Bohinen, Eriksen eller trenerforeningens leder, Teddy Moen, tror imidlertid at Nordlie er ferdig som trener.

- En av Norges beste
- Definitivt ikke, sier Teddy Moen til Nettavisen.

- Tom Nordlie er en av de mest erfarne og dyktigste trenerne i norsk fotball. Man kan være verdens beste trener, men hvis organisasjonen og strukturen i en klubb ikke er på plass, da blir det vanskelig. Og dessverre mangler flere norske klubber en del på profesjonalisering på ledersiden.

- Det har skadet Tom Nordlie. Det har forsterket myten om han. Men folk vet hvor dyktig han er. Hvis Tom vil, vil det alltid være klubber som vil være interessert i ham.

Stolleken...
Det er altså Eriksen og Bohinen enig i.

- Historien forteller meg at det er 16 Tippeliga-stoler, og en 18-20 mennesker som leker stolleken med de 16 stolene. En trener pleier å få jobb igjen. Dessuten har jo fotballedere en tendens til å resonnere annerledes i september enn de gjør i desember og januar. Da tenker de langsiktighet og et bra opplegg. I september får de hetta. Så jeg ser ikke bort fra at Tom er tilbake som trener allerede i år, sier Eriksen.

- Men hvor attraktiv han blir? Det er det vanskelig å svare på fordi resonnementene hos klubbledere endrer seg etter hvilken tid og situasjon klubbene er i.

Eriksen mener imidlertid at Nordlie må ta en del av skylda selv også.

- Han valgte selv å gå fra Kongsvinger til Fredrikstad. Det medførte en risiko, og den risikoen håper jeg at han har sett. Rot i administrasjonen og lekkasjer er ikke alltid like lett å se, men det er en øvelse man må gjennom. Kommer jeg til et ordentlig sted eller et rottereir? Hva vil jeg med dette? For meg virker det også ha vært et visst element av «lykkejeger» i dette for Tom også. Det var en mulighet for ham til å slå seg på brystet, og si at dette fikset jeg nok en gang.

HTML EMBED

Vis Tom Nordlies karriere i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.