RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmann skadd i fotballbråk

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
En norsk Manchester United-supporter ble knivstukket i Roma onsdag.

ROMA - MAN UTD 2-1: Det oppstod bråk lenge før kampstart da Manchester United onsdag møtte Roma på Olympiastadion i den italienske hovedstaden. Rundt 20 nordmenn hadde reist ned for å se mesterligakvartfinalen. En av dem var Steinar Madsen.

Det ble ikke den opplevelsen han håpet på.

Både før og under kvartfinalekampen var det bråk og slagsmål mellom de to lagenes supportere. The Guardian skriver torsdag at ti engelskmenn ble knivstukket før kampen, mens italiensk politi opplyser at 18 engelskmenn og to italienere ble sendt til sykehus etter at de ble skadet i sammenstøtene under kampen.

Tallene varierer imidlertid fra kilde til kilde. Den britiske ambassaden uttaler til BBC at 11 engelskmenn ble sendt på sykehus.

- Galninger i politiet
- Det var en forferdelig skremmende opplevelse. Vi slet med å holde oss på beina da galningene fra politiet slo løs på folk og presset oss bakover, sier Madsen til Dagbladet.no.

Ifølge Madsen ble også en nordmann knivstukket.

- Han sto i en pølsekø sammen med noen engelskmenn, da han plutselig ble stukket med en kniv i låret. Han kom seg raskt unna og klarte å løpe i sikkerhet, sier Madsen. Den knivskadde nordmannen skal ha dratt på kampen likevel, forteller Madsen.

Ingen skal ha blitt alvorlig skadet, selv om en skal ha blitt knivstukket i nakken. To personer lå på sykehuset over natten, mens resten ble utskrevet onsdag kveld.

Eksploderte da Roma scoret
- Allerede da jeg kom inn på arenaen merket jeg at det var en hatsk stemning. Romaskjerf ble brent, og det var uhyggelig, sier Daniel Olenklint fra Stockholm til svenske Aftonbladet.

Han stod sammen med United-fansen på Olympiastadion da bråket begynte. Den dårlige stemningen ble enda verre da Paul Scholes ble utvist i første omgang, forteller han.

- Da begynte man å kaste mynter og flasker mellom Romas og Uniteds fans.

Romas 1-0-mål førte til at situasjonen ble enda mer dramatisk.

- Romafansen begynte å slå mot plexiglasset 20 meter unna for å provosere. Da eksploderte United-fansen, og det ble vilt slagsmål. Jeg stod 10-15 meter fra hovedbråket, sier Olenklint.

- Ble tvunget til vold
Politiet kom stormende da United-fansen nærmet seg plexiglasset.

- Jeg synes at politiet gjorde det de skulle. De ble tvunget til å ty til hard vold, mener Daniel Olenklint.

Nå kommer Uefa til å granske kampen. Det blir andre gang denne sesongen at det europeiske fotballforbundet må etterforske voldelige episoder under en Manchester United-kamp i mesterligaen.

- Vi avventer rapportene fra kampdelegaten, dommeren og sikkerhetsansvarlig. Vi vil også se på videoopptak og bilder, sa en talsmann for Uefa til Reuters torsdag.

Både engelsk og italiensk fotball har en voldelig historie. I februar ble alle italienske fotballkamper stoppet etter at en politimann ble drept under en Serie A-kamp mellom Catania og Palermo.

Tre Middlesbrough-fans ble knivstukket og ti andre skadd under slagsmål med Roma-fans i forbindelse med kvartfinalen i Uefa-cupen i fjor. Og i forrige måned ble Manchester United bøtelagt for bråket som oppstod under møtet med Lille i åttedelsfinalen.

Roma vant 2-1 i onsdagens kamp mot Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere