*Nettavisen* Sport.

- Nordmennene er de verste

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Erik Hamrén mener norsk media er tøffest i Skandinavia.

10.10.09 16:09

Rosenborg-trener Erik Hamrén har vært sjef for toppklubber i både Sverige, Danmark og Norge.

Og i et intervju i det svenske tv-programmet «Ekwall vs Lundh» tar trøndernes suksesstrener bladet fra munnen, og forteller om erfaringene han har hatt i de tre skandinaviske landene.

Når det gjelder media, mener Hamrén at nordmennene er de verste å hanskes med.

- Tøffest i Norge
- Jeg tror det er tøffest i Norge, faktisk. Det er sånn jeg opplever det, forteller den karismatiske svensken i tv-intervjuet.

- Det var ganske tøft når jeg var i AIK, men der gjorde jeg en del ting feil også. Jeg gikk nesten til krig mot media da jeg var her, og det er jo ikke sånn man skal gjøre, legger Hamrén til.

Rosenborg-treneren trekker fram kritikken han har fått på tross av suksessen hos trønderne, som har dreiet seg om spillestilen til Rosenborg.

- Vi har scoret flest mål i serien, og sluppet inn minst. Likevel kommer det veldig mye kritikk, sier Hamrén - til programledernes store forbløffelse.

- Den fantastiske historien til Rosenborg er nok et stor utfordring for klubben. Kritikken kommer fordi man ikke spiller som man gjorde før, forklarer 52-åringen.

- Var et helvete
Selv om Erik Hamrén nå opplever suksess i norsk fotball, forteller han at livet ikke var like morsomt i starten av trenerkarrieren i utlandet.

- De første seks månedene var et helvete, forteller Hamrén, som flyttet til Danmark og Aalborg i 2004.

- Når jeg kom hjem om kvelden var jeg helt ferdig, og sovnet alltid med en gang. Jentene mine var jo med meg og gikk på skole, men de måtte klare seg selv. Jeg sov når jeg var hjemme, sier han.

Grunnen, forteller Hamrén, var ikke minst på grunn av de språklige utfordringene.

- Når man ikke kan språket konsentrerer man seg om alt. Det går lettere i Norge, der forstår man hverandre mye lettere, mener treneren.

Smigret over interesse
Erik Hamréns navn blir stadig nevnt når trenerjobben for Sveriges landslag diskuteres.

Lars Lagerbäck har vært landslagstrener siden 2000, og dersom svenskene går glipp av en plass i verdensmesterskapet i Sør-Afrika neste år, tyder mye på at det svenske fotballforbundet vil ha inn nye fjes i trenerapparatet.

Selv vil ikke Hamrén si mye om spekulasjonene, men innrømmer at jobben kan virke fristende.

- Jeg er veldig smigret over å bli nevnt av ulike eksperter, og jeg tror det er en jobb som alle trenere - inklusive meg - vil føle seg hedret over å gjøre. Men siden du ikke har ansvaret for hvem som skal trene landslaget, får du ikke noe svar fra meg, smiler Rosenborgs trener.

- Jeg har meninger om hvordan ting skal gjøres. Men jeg er ingen ekspertkommentator. Jobben min er å trene Rosenborg, da skal man respektere landslagssjefen, mener han.

Skryter av Strand
Hamrén benytter også muligheten til å skryte av Roar Strand overfor det svenske folket.

Han mener nemlig alderen ikke bør være noen hindring for å spille fotball, så lenge man er god nok.

- Vi har en i Rosenborg som er 40 år (Strand fyller 40 i februar, journ.an.), som spiller ennå. Det lyser i øynene hans på hver eneste trening. Har du sånne spillere, så kjør på med dem, poengterer trøndernes trener.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.