Gå til sidens hovedinnhold

- Norge bortskjemt med Rosenborg

Men det forhindrer ikke Erik Hamrén i å planlegge en seierssigar etter «Slaget om Norden».

PARKEN (Nettavisen): Rosenborg-trener Erik Hamrén ble kjent for å unne seg gode sigarer da Aalborg leverte varene. Etter overgangen til Rosenborg har det vært langt mellom de store øyeblikkene, men torsdag håper han å dra fram fyrstikkene på ny.

- Jeg håper å tenne meg en sigar etter FCK-kampen, jeg merker jeg er sugen på det.

- Det er blitt lenge siden sist, bemerker RBK-sjefen.

Følg FCK - RBK direkte på Nettavisens LIVE-sider torsdag kl. 20.45!

- Bortskjemt
Selv kunne Hamrén gledet seg over å motta utmerkelsen «Årets Trener» i Danmark, kåret av trenerne selv, før onsdagens presskonferanse i Parken. Han håper det blir mer kos på den danske nasjonalarenaen under torsdagens Uefacup-oppgjør, men retter en advarende pekefinger mot norske fotballsupportere.

- Norge har vært bortskjemt med Rosenborg. Det er tøft, og man kan ikke forvente at man skal være med i Europa hvert år, sier Hamrén etter den skuffende innsatsen til norske lag i europacupene i år.

Av norske lag er det kun Rosenborg som har tatt seg til gruppespillet, og skal man forstå Hamrén rett, kan det bli enda verre tider.

- Dette er sånt som går i sykluser. I Skandinavia er det mye opp og ned. For to år siden var det de danske lagene som var så dårlige i Europa, minner Hamrén om.

- Energinivå avgjør
Da puljen til Rosenborg ble klar, var det uttalte målet avansement. Akkurat nå er det vel mer teoretiske enn praktiske muligheter for at målsettingen skal nås, men det gjør ikke Hamrén mindre motivert for FCK-kampen. Nøkkelen mener han ligger i innstillingen.

- Det laget som har mest energi, som løper og fighter mest – samt har mest kampvilje, vinner. Vi så det sist søndag. Aalborg var litt mer sultne da de slo FCK, litt mer aggressive.

Håper å vinne på dødball
Ståle Solbakken sa på onsdagens pressetreff at han trodde dødballer ville være RBKs nøkkel til suksess, en vurdering Hamrén ikke er uenig i.

- FCK hadde store problemer med dødballer i Aalborg, og jeg håper de har det i morgen (torsdag) igjen, sier Hamrén.

Skjønt, i de tre første kampene i Uefa-cupen har ikke RBKs dødballer vært mye å frykte. Nå er dessuten Marek Sapara ute.

Det kan bli lite dejlig å være norsk i Parken ...

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker