RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Francisco Leong / AFP

- Norge gjorde det vanskelig for oss

Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo roser det norske forsvarsspillet.

PORTUGAL - NORGE 1-0:

LISBOA (Nettavisen): Det skal normalt være stor forskjell på Portugal og Norge, men i lørdagens kamp på Estadio da Luz i Lisboa var det ikke mye som skilte lagene.

Den heroiske arbeidsinnsatsen til Drillos gjorde det vanskelig for hjemmelaget, og da Tom Høgli i tillegg nøytraliserte Cristiano Ronaldo, ble det en svært jevnspilt kamp.

Glad Ronaldo
- Norge parkerte bussen foran mål. Det var vanskelig å komme igjennom forsvaret deres, sa den portugisiske superstjernen etter kampen.

Hélder Postiga scoret kampens eneste mål. Det kom sju-åtte minutter etter pause, da Nani kom til innlegg fra høyrekanten og Postiga endelig klarte å vinne en duell med Vadim Demidov.

- Jeg er veldig, veldig glad for at vi vant, innrømte Cristiano Ronaldo da han møtte pressen etter kampen.

- Syv poeng holder
Portugal, Norge og Danmark - sistnevnte vant lørdag 2-0 over Island - har alle ti poeng etter fem kamper. Tre gjenstår. Både Norge og Portugal skal møte Danmark. Både Norge og Portugal har også igjen kamper mot Island og Kypros.

- Jeg tror syv poeng vil være nok, uttalte Norges kaptein, Brede Hangeland, til Nettavisen.

Hangeland lot seg imponere av portugiserne.

- Portugal var utrolig gode. Det var vår fortjeneste at de ikke skapte mer. Det pasningsspillet de hadde, og hvor trygge de er med ballen i laget, imponerte meg. Det var en tøff utfordring for oss.

- Må score
Landslagssjef Egil Olsen var fornøyd med spillerne sine, til tross for at det ble tap 0-1.

- Vi fikk kampen inn i det sporet vi ville i første omgang. Vi skapte et par store sjanser, men vi må score på disse sjansene hvis vi skal kunne vinne mot en så god motstander som Portugal, oppsummerte Drillo.

- Jeg er mer fornøyd med laginnsatsen enn med resultatet, la han til.

Han regner med at Norge nå er nødt til å ta poeng borte mot Danmark for å kunne kvalifisere seg for EM-sluttspillet 2012.

Fordel Portugal
- Det blir tøffe tak helt til siste slutt. Havner vi likt med Portugal (i poeng), blir det målforskjell som teller, konstaterte Drillo.

Midtbaneankeret Henning Hauger tror ikke det taler til Norges fordel.

- Jeg tror det blir vanskelig å ta Portugal på målforskjell. De er veldig gode offensivt, så jeg tror de kommer til å score en del mål i de kommende kampene, sier Hauger til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere