RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge har kun én kvalitetsspiller

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
- Verken laglederbenken eller spillerne i klasse til å kvalifisere seg til VM.

Det var kun seier som gjaldt mot Makedonia, men likevel presterte Norges fotballandslag å kun skape én målsjanse i det søvndyssende 0-0-oppgjøret.

- Kampen ble akkurat slik som jeg regnet med, sett ut ifra hvor dårlige vi egentlig er, sier fotballekspert Ivar Hoff til Nettavisen.

Passivt på banen og benken
Han er like lite imponert over det som skjedde ute på banen som det som skjedde fra laglederbenken.

- Det var en passivitet fra benken som sto i stil til resten av laget, sier han og utdyper.

- Det skuffet meg veldig at det var total mangel på lagledelse i andre omgang. Man prøvde ikke i det hele tatt å gjøre grep offensivt, mener Hoff.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Må våge for å vinne
Karl Petter Løken kommenterte kampen på radio for NRK. Han gir støtte til ekspertkollegaen.

- Vi må tørre å sende opp flere i angrep. Man må våge for å vinne, sier Løken til Nettavisen og har en klar, konkret formening om hva som burde vært gjort.

- Mot slutten ville jeg sendt opp en mann til i angrep siden Carew ikke fikk noe støtte. Det kunne fint holdt med fire mann på midten. Daniel Braaten hadde en dårlig dag og tok uansett ikke del i det kollektive forsvarsspillet, så da kunne man isteden kjørt han fram på topp, mener Løken.

Karl Petter Løken (t.h.) har kommentert kamper for NRK sammen med blant annet Arne Scheie i mange år. Lørdag ble han lagt fra imponert over det Norge viste mot Makedonia.
Karl Petter Løken (t.h.) har kommentert kamper for NRK sammen med blant annet Arne Scheie i mange år. Lørdag ble han lagt fra imponert over det Norge viste mot Makedonia.

Kun Carew
I tillegg til dårlig lagledelse mener Ivar Hoff at landslaget generelt ikke fungerer for tiden.

- Vi har ingen profiler eller ordentlige kvalitetsspillere utenom John Carew, mener Hoff.

I tillegg til Carew trekker han også fram Brede Hangeland.

- Han er god til å stoppe spillere, men Norge har alltid hatt spillere som er gode til å hindre andre i å være gode, sier Hoff og utdyper hva slags spillere han mener Norge mangler.

- Vi trenger spillere som er gode til å gjøre Norge gode. Det har vi sjelden, konstaterer han.

- Ikke til VM
Selv om Norge fortsatt har en teoretisk mulighet til å nå VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, har han ingen tro på at så vil skje.

- Plutselig går alle rundt og sier at ”hvis vi vinner resten av kampene, så..”. Men verken laglederbenken eller laget i seg selv er godt nok for VM, mener han og minner om at Norge ikke har vunnet noen av sine fire første kamper så langt i VM-kvaliken.

Men Hoff mener ikke nødvendigvis at den svake lagledelsen mot Makedonia betyr at Egil Drillo Olsen ikke bør få fortsette som landslagstrener etter VM-kvalifiseringen.

- For øyeblikket spiller det ingen rolle hvem som trener landslaget. Det blir det samme når spillerne ikke har kvalitet, mener han.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere