RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk fotball har glemt det fysiske

KLAR TALE: Jarl Torske mener norske fotballspillere må bli bedre trent fysisk.
KLAR TALE: Jarl Torske mener norske fotballspillere må bli bedre trent fysisk. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Klar tale fra Per-Mathias Høgmos assistent.

Jarl Torske gleder seg til å gi de norske landslagene på herresiden et felles tankegods når han starter på jobben som Per-Mathias Høgmos assistent for fullt 1. august.

Torske har allerede begynte i det stille med jobben å være Høgmos assistent på landslaget. Han starter ikke for fullt med jobben før i neste måned, men er allerede i gang.

- Jeg er i gang med assistentjobben. Det har vært spennende og positivt til nå, sier Torske til NTB.

Torske skal ikke bare bruke sin kompetanse inn mot det norske A-landslaget. Han skal også jobbe inn mot de yngre landslagene, slik at det skal bli lettere for unge spillere å gå rett inn på A-landslaget i fremtiden.

- Vi skal prøve å ha et overordnet tankegods i alle landslagene. Det er noe av det jeg skal jobbe litt med, sier Torske.

Mer fysisk

Torske er imponert over fysikken på spillerne som har deltatt i VM i Brasil. Han mener Norge henger etter på den fysiske biten som preger den internasjonale fotballen for øyeblikket.

- For 15 år siden var norske spillere kjent for å være godt trente, men så har fotballferdigheten vært mest i fokus etterpå. Vi har glemt den fysiske biten i denne perioden, mener Torske.

Det vil 65-åringen endre på. Høgmos assistent håper det fysiske vil stå mer i sentrum i spillerutviklingen fremover i den norske fotballen.

- Det er klart at fotballferdighet er viktig, men skal du få brukt den må du være godt trent, påpeker Torske.

Lang fartstid i kvinnefotball

Torske har i det meste av trenerkarrieren jobbet med jentefotball. Han var Høgmos assistent da kvinnelandslaget tok OL-gull i 2000.

Han har siden trent det norske J19-landslaget og deltatt i hele ti sluttspill med landslaget. Før han starter for fullt i jobben som Høgmos assistent 1. august, skal han fullføre et EM-mesterskap med det norske J19-landslaget på hjemmebane, der han har håp om å avslutte med gull.

– Et mesterskap på hjemmebane blir en verdig avslutning på en lang trenerkarriere med norsk jentefotball, avslutter Torske.

J19-EM startet tirsdag og avsluttes 27. juli med finale på Ullevaal. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere