RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk fotball preges av innavl

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tor-Kristian Karlsen mener at norsk fotball er på vei inn i en ny mørketid.

- Norge fant ikke akkurat opp fotballen, og både debatten og kulturen i norsk fotball er preget av innavl og mangel på å tenke stort. Ideene som sparres er interne, og i en slik setting kommer du ikke videre. «Hjelpeløshet» er det ordet jeg vil bruke på det, sier Tor-Kristian Karlsen (34) til Nettavisen.

- Du har et forbund som har drevet en jakt på en trener i ett år uten resultater, og som det ikke blir stilt krav til. Vi har en klubbfotball som har oppnådd dårligst mulige resultater i Europa, samtdig som ingen kommer med svar eller løsninger. Pressen klør seg i hodet og kommer egentlig med de samme betraktningen som jeg har lest de siste fem årene.

- På vei inn i mørketid
Karlsen er, for dem som fortsatt ikke klarer å plassere ham, den tidligere speidersjefen i bundesligaklubben Hannover, og han har også vært speider i Bayer Leverkusen og Watford. 34-åringen var i en kort periode også sportsdirektør i Fredrikstad.

Nå følger han debattene om landslaget, ny landslagssjef og ny toppfotballsjef fra sin base i London. Karlsen mener at Norges Fotballforbund (NFF) bør hente inn impulser fra steder som ligger sør for Bornholm.

- Så lenge evalueringen skal fortsette å bli utført av de samme menneskene som har ledet klubb- og landslagsfotballen inn i en blindgate, er det ikke bare kalenderen som forteller oss at vi er på vei inn i en ny mørketid, skriver han i sin faste spalte hos TV2sporten.no.

Nye ideer
Overfor Nettavisen utdyper han dette:

- Jeg stiller ikke spørsmål ved kompetansen til mange av dem kandidatene som er blitt lansert i pressen i Norge. Men spørsmålet er om det er denne type kompetanse og bakgrunn som vi trenger i norsk fotball i dette øyeblikk.

Nils Johan Semb er den heteste kandidaten til å overta den nedstøvede kontorstolen som Per-Mathias Høgmo etterlot seg da han sluttet som toppfotballsjef for snart ett år siden.

- Nils Johan Semb kan veldig mye fotball og er en klok mann på alle mulige måter, men ut fra det jeg forstår av hans bakgrunn og cv, tror jeg ikke at han har de egenskapene og den bakgrunnen som kan bidra til de nye ideene som behøves i norsk fotball. Han kommer fra den skolen som har fått lov til å styre det ideologiske i norsk fotball i snart 20 år, mener Karlsen.

Ledige kapasiteter
Han håper at NFF og fotballpresident Sondre Kåfjord henter en toppfotballsjef fra en annen fotballkultur, gjerne den franske eller italienske.

- Jeg håper at NFF ansetter en utenlandsk toppfotballsjef. I for eksempel Italia, Spania, Portugal og Frankrike finnes det ledige kapasiteter på markedet, utrolig flinke mennesker som kan legge premissene for talentutvikling og trenerutdanning samt lansere kandidater til å lede landslag og kvalitetssikre rammene for fotballens vekst, helse og utvikling i Norge, mener Karlsen.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere