- Norsk rekord i tynn tropp

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Kongsvinger hadde bare en frisk utespiller på benken!

31.07.10 22:39

LILLESTRØM - KONGSVINGER 2-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): - Jeg er utrolig stolt av innsatsen til mine spillere i dag, var det første Kongsvinger-trener Tony Gustavsson sa da han møtte pressen etter kampen.

Sjelden kost fra trenere for lag i Tippeligaen som har mistet en tomålsledelse og to poeng. Men det er en naturlig forklaring på de rosende ordene.

- Når Eddie (Frejd, journ. anm.) må kaste inn håndkleet under oppvarmingen, er vi nede i 11 friske utespillere, forklarer Gustavsson til Nettavisen.

- Tror vi satte norsk rekord i tynn tropp i dag, melder KILs midtbanespiller Carl-Erik Torp.

Få friske for Kongsvinger
Kongsvinger byttet inn Kai Risholt og Magne Sturød i andre omgang, men KIL-treneren var lenge i tvil om Sturød – som har vært skadet lenge – skulle innpå.

- Vi er tynne, vi har ingen andre. Vi pratet om det før kampen, og Magne ofrer sin egen skade for laget når han kommer inn i denne kampen. Jeg var livredd for at han skulle ”gå sönder”, men han klarte seg heldigvis, sier Gustavsson.

Så oppsummerer han skadesituasjonen for Kongsvinger denne sesongen:

- Vi gikk inn i sesongen med 17 utespillere. Så ble Kai Olav Ryen skadet, da er vi nede i 16, så Magne, og da Vidar la skoene på hylla var vi 14. Og vi visste at overgangsvinduet ikke åpnet før 1. august. I cupen kunne vi bruke juniorer, men i Tippeligaen måtte vi i så fall gitt dem proffkontrakter, forteller Gustavsson.

En smell på Ørjan Berg Hansens kne og en vond magemuskel for Roger Risholt førte til at Kongsvinger reiste til Lillestrøm med 12 friske utespillere tilgjengelige – men så kom skaden på Frejd under oppvarmingen i tillegg.

Les også: - Jeg tok ikke noe frispark!

- Stolt av spillerne
Likevel fikk altså laget med seg ett poeng fra Åråsen. Adem Güven og Olav Tuelo Johannessen scoret to fine kontringsmål, men press fra hjemmelaget og mange baller inn i boksen ga redusering ved Bjørn Bergmann Sigurdarsson og utligning ved Anthony Ujah.

- Jeg er nok mindre skuffet enn spillerne over at det ikke ble tre poeng. Selvfølgelig ville jeg også hatt det, men framfor alt er jeg fornøyd med moral og innsatsvilje i dag. Martin (Linnes, journ. anm.) og Krogh (Lars Christian Korgh Gerson, journ. anm.) var gode i dag, og Bobby (Friberg da Cruz, journ. anm.) er tilbake i godt slag, sier Gustavsson.

- Det hadde vært lett å komme hit og finne unnskyldningar, men det gjør ikke denne spillergruppa. Du skulle hørt dem i garderoben da Eddie ble skadet – vi skal klare dette! – da blir man stolt som trener, sier KIL-treneren til Nettavisen.

Les også: LSKs marerittstatistikk

Kampforløpet
Kampen startet med tre megasjanser til Lillestrøm på 66 sekunder, men deretter jevnet det seg ut. Mame Niang og Kim Holmen hadde et par gode muligheter for Kongsvinger før pause, men mål ble det først da Adem Güven satte inn 0-1 etter 51 minutter.

Før Lillestrøm fikk lagt et press på gjestene, kom 0-2 på en ny overgang, denne gangen var det Olav Tuelo Johannessen som avsluttet.

Deretter ble det mer Lillestrøm. Sigurdarsson reduserte med et flott skudd fra 10 meter, og kunne hatt et mål til alene med Thomas Myhre. Så drøyde det til 85 spilte minutter før Anthony Ujah utlignet.

På overtid fikk LSK-keeper Stefan Logi Magnusson rødt kort etter å ha stopper Kai Risholt på ulovlig vis.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.