*Nettavisen* Sport.

- Norske fotball-ledere for dårlige

Trener Tromsø 2003

Den norske trenerforeningen var rystet over Tromsøs behandling av Trond Johansen (bildet), og mener at nivået på norske fotball-ledere er for dårlig.

14.08.03 15:58

- Slett ledelse. Kritikkverdig og klønete, sa lederen for den norske trenerforeningen, Cato Holm, til TV 2 Nettavisen om Tromsøs behandling av trener Trond Johansen.

Men Holm hevder at Tromsø-ledelsen langt fra er alene.

- Mye inkompetanse

- Det er fryktelig leit, men det er altfor mange inkompetente ledere i norsk fotball, sier Holm til TV 2 Nettavisen.

Og mener at det til tider er spesielt tydelig når det gjelder å oppføre seg ryddig.

- Lager de avtaler, må de ta konsekvensene. For ofte er det fest først, så kaos. Det har vi opplevd mange ganger, sier han videre.

- Hvorfor er det sånn?

- Klubbene må bli kloke av skade. De må ha et sett med krav til hver stilling som må oppfylles. De må ikke bare ansette en daglig leder fordi han har spilt i klubben tidligere. Klubbene omsetter ofte for mange millioner, og må være nøye med sammensettingen av de ansatte, sier Holm.

- Ta kurs

- Trenere tar C- og D-trener-kurs. På samme måte har Norges Fotballforbund leder 1,2 og 3-kurs. Det er sikkert flere ledere som allerede har det, men hvis ikke kan jeg anbefale dem å ta det. Der får man vite hvordan man fremstår som trener – et tøft kurs. Folk har kommet gråtende ut fra det før, legger Holm til.

- Er lederskapet like ille på alle nivåer?

- Jeg kan bare snakke om de erfaringene selv gjort, og ja, da kan man starte på øverste hylle - i Tippeligaen først og fremst. Men samtidig er det også en del amatørskap lenger ned, men der er jo ledelse mer basert på frivillighet også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.