*Nettavisen* Sport.

- Norske Vegard sex-hetset av superstjerne

SEX-KOMMENTAR: Her har Justin Gatlin tatt til motmæle mot en norsk kritiker. Og det gjorde han alt annet enn elegant. Foto: Wang Zhao (Afp / Skjermdump Instagram)

- Jeg er sjokkert, sier den norske utøveren.

09.10.14 13:17

Den tidligere dopingsynderen og friidrettsstjernen Justin Gatlin trakasserer tilsynelatende den norske friidrettsutøveren Vegard Ølstad på sosiale medier.

Bakgrunnen er denne: Den norske mellomdistanseløperen kritiserte nylig Gatlin for dopingbruk via Twitter og Instagram, og det skal tydeligvis ikke ha gått upåaktet hen hos den amerikanske 32-åringen.

- Ble sjokkert
På det som etter alle solemerker er hans offisielle Instagram-konto, skriver Gatlin blant annet følgende til Ølstad på Instagram, der nordmannen har brukernavnet «1500flash»:

«Din mor gir de beste s***jobbene også. Hun er fantastisk. Du kan kalle meg pappa, slik hun gjør». Da hadde Ølstad lagt ut et bilde av sjokolade han hadde fått tilsendt av sin mor.

Men det stanser ikke der.

I en ny kommentar kaller han blant annet Ølstad «en idiot» som ikke har sjekket fakta, rakker ned på nordmannens idrettsprestasjoner og avslutter med en ny henvisning til Ølstads mor.

Ølstad forteller at han ikke trodde sine egne øyne da han oppdaget kommentarene.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJOKKERT: Vegard Ølstad. Foto: Privat (Med tillatelse)

- Jeg ble utrolig overrasket og trodde ikke at det faktisk var hans bruker. Jeg er sjokkert over at noen faktisk kan finne på å skrive slikt barnslig tull, sier Ølstad til Nettavisen.

Gatlin var utestengt fra all friidrett i perioden 2006 til 2010 etter å ha avlagt karrierens andre positive dopingprøve.

- Jeg tror på en ren sport, der juksemakere som Justin Gatlin ikke får konkurrere. I morgen er min andre doptest, og jeg er glad for å stille opp, skrev Ølstad onsdag, og tagget Gatlin i innlegget. Det provoserte altså Gatlin til å ta til motmæle.

- Synd han fortsetter
Ølstad forteller samtidig at Gatlin ikke klarer å hisse ham opp ved å skrive slike kommentarer.

- Annet enn det, har jeg svært få tanker om saken. Jeg kaster ikke bort mine krefter på en doper som ham, sier Ølstad.

- Hva synes du om at Gatlin får fortsette tross dopingdommer?

- Jeg synes det er synd at han får fortsette, da han opplagt drar nytte av dopingbruken, uansett om han doper seg for øyeblikket eller ikke. Jeg har tro på at de som faktisk bestemmer i slike saker vet mer om saken enn meg, og derfor gir en rettferdig dom, men utøvere som drar nytte av doping i idretten ødelegger ikke bare for idretten og kredibiliteten til andre utøvere, men ikke minst også for de som kommer rett bak ham, sier Ølstad.

Han bruker følgende eksempel:

- På 100-meter er «Jays» Ndure bare fem-ti hundredeler bak tidenes raskeste som aldri har vært knyttet til eller tatt for bruk av doping, med unntak av Usain Bolt. Tenk hvor mye han har tapt av sponsorinntekter, publisitet, penger, for ikke å snakke om medaljer, på grunn av løpere som Gatlin – som neppe vil vært i nærheten av å løpe på det nivået han gjør uten doping. Hvor artig hadde det ikke vært om Norge hadde hatt en av verdens, aller, aller, raskeste sprintere? spør Ølstad retorisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

HARDT SPRÅK: Justin Gatlin sparer ikke på kruttet. (Klikk for å forstørre bildet). Foto: Skjermdump Instagram (med tillatelse)

Gatlin kan i år bli kåret til årets friidrettsutøver, som har har vakt stor oppsikt i miljøet.

Det er Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som har nominert Gatlin og ni andre utøvere i konkurransen om å bli verdens beste mannlige friidrettsutøver i 2014.

Selv om den amerikanske sprinteren er tatt for doping med prestasjonsfremmende stoffer to ganger, har han sonet ferdig straffen sin. Derfor kan han konkurrere videre.

Han har hele tiden hevdet at det første tilfellet ikke burde telle fordi han tok medisiner på grunn av sykdom.

Hans 9,77 på 100 meter (verdensrekord på den tiden) ble strøket.

Den amerikanske sprinteren har en strålende sesong bak seg. 32-åringen står bokført med de tre raskeste tidene på 100 meter i 2014 og har i tillegg levert historiens beste tid både 100 og 200 meter av en mann over 30 år, skriver NTB.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.