RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ønsker å ødelegge andres karrierer

Foto: REUTERS/Nigel Roddis
Sist oppdatert:
FIFAs medisinske ansvarlige advarer mot den økende brutaliteten på fotballbanen.

Oslo (ANB): Michel d’Hooghe er leder for den medisinske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Han advarer mot den økende «kriminaliteten» som enkelte spillere viser på banen, som igjen fører til flere alvorlige skader.

- Noen spillere er på banen bare for å provosere fram skader hos andre – for å ødelegge andre spilleres karrierer, sier d’Hooghe, ifølge BBC.

Han kom med uttalelsen etter flere alvorlige skader i det siste, men påpekte at han ikke siktet til noen spesielle spillere. Belgieren uttalte også at dersom dommeren ikke reagerer på en stygg takling, så må spillerne kunne straffes i ettertid likevel.

Sist helg brakk Newcastles Hatem Ben Arfa beinet etter en grisetakling fra Manchester Citys Nigel de Jong. Med dagens regler kan ikke de Jong straffes i ettertid fordi dommer Martin Atkinson ikke en gang ga frispark for «overgrepet».

Les også: Vraket City-stjerne etter grisetakling

FIFA har vist stor motvilje mot å ta i bruk videoteknologi for å hjelpe dommerne, men d’Hooghe mener at å straffe stygge taklinger i ettertid vil være mindre kontroversielt enn å hjelpe dommerne med å avgjøre om ballen har vært over streken eller ikke. (ANB)

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere