RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ønsker å forlate RBK

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Didier Konan Ya frykter han blir glemt om han fortsetter i Rosenborg.

TRONDHEIM (Nettavisen): Med både Steffen Iversen og Marek Sapara ute, tyder alt på at Didier Konan Ya får starte borteoppgjøret mot Strømsgodset mandag.

På kort sikt er det en opptur, men i det lengre løp ser det ut til at 23-åringen har mistet noe som er minst like viktig for ham - nemlig landslagsplassen – på grunn av for lite spilletid.

- Når landslagssjefen ringer meg, sier han: «Men du spiller ikke, du spiller ikke». Jeg har mistet alt etter at jeg kom hit, sier Konan Ya til Nettavisen.

Vurderer klubbytte
Situasjonen er såpass frustrerende for RBK-spilleren at han nå vurderer å bytte klubb for å sikre seg spilletid.

- For min egen del har jeg hatt en del problemer i RBK. Jeg jobber veldig hardt på treningsfeltet, men jeg får ikke spille. Kanskje har det noe med treneren eller støtteapparatet å gjøre, jeg vet ikke.

- Ser du for deg en fremtid utenfor Lerkendal?

- Jeg er i en vanskelig situasjon fordi jeg trenger spilletid. Jeg ønsker å forlate klubben etter denne sesongen, og finne en annen klubb å spille for i Europa, sier han.

Agent Alfred Obrou skal være informert om ønsket, men er ikke like bombastisk overfor Nettavisen:

- Nå er sesongen akkurat startet og ting kan snu kjapt i fotball. Vi har snakket sammen, men vi begynner ikke å se etter noen annet før det har gått tre måneder, sier han.

TV-mesterskap
For Konan Ya var det spesielt tungt å se Afrika-mesterskapet på TV. Der briljerte blant annet Starts (nå Stabæk) Anthony Annan. Selv var han ikke i nærheten av Ulrich Stielikes tropp.

- Det mesterskapet hadde vært en stor mulighet for meg til å vise meg fram. Men jeg hadde ingen sjanse når jeg kun kan henvise til korte innhopp i klubblaget.

- Den forrige gangen jeg spilte for Elfenbenskysten var mot Østerrike i fjor, sier han.

Den var så langt tilbake som 17. oktober. Konan Ya fikk 19 minutter i oppgjøret der Didier Drogba laget to mål, men laget likevel tapte 2-3 mot sommerens EM-verter.

Mot slutten av måneden ble spilleren satt ut i laget i forkant Mesterliga-oppgjøret mot Valencia fordi han kom for sent til to treninger.

Tidligere har han fortalt Nettavisen at han har følt seg urettferdig behandlet i RBK.

Vraket mot Lyn
Da trønderne serieåpnet mot Lyn forrige mandag, måtte midtbanespilleren igjen starte på benken.

Noe begrunnelse for at Øyvind Storflor ble valgt på hans bekostning har han ikke fått, men Konan Ya mener selv at han ikke er best verken som kantspiller eller spiss.

- Det vil være en god sjanse for meg om jeg erstatter Steffen i neste kamp. Men jeg er ingen spiss, jeg er en offensiv midtbanespiller.

- Så du passer bedre i Sapara-rollen?

- Ja, men om treneren ønsker å benytte meg som spiss, så er det også en mulighet. Det viktigste for meg er at jeg får spille. Jeg er nødt til det.

Konan Ya fikk 14 kamper fra start, og seks som innbytter i eliteserien i fjor. På de kampene laget han totalt seks mål.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere