RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nyland må tenke seg om

Keeper Ørjan Håskjold Nyland er ikke redd for å måtte slite benken i utlandet.
Keeper Ørjan Håskjold Nyland er ikke redd for å måtte slite benken i utlandet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ørjan Nyland har overtatt som Norges udiskutable førstevalg, men veien ut i kulden kan være kort.

For Rune Almenning Jarstein er blitt degradert til reservemålvakt på A-landslaget etter at han er havnet på benken i Hertha Berlin.

Og mens Jarstein må nøye seg med treninger i den tyske hovedstaden, kan Nyland se tilbake på en flott sesong i Molde-drakten. Seriegullet er i boks, snart spiller MFK cupfinale mot Odd og søndag kan tre nye poeng sikres i jakten på EM-billett med Norge.

– Spilletid er avgjørende for en keeper. Det ser en også på andre klubb- og landslag i verden. Spiller du, klarer du holde et stabilt toppnivå. Spiller du ikke kamper, er det vanskelig å prestere. Det er noe annet å stå 90 minutter i kamp enn på trening, sier Nyland til NTB.

Må spille over tid

Og landslagssjef Per-Mathias Høgmo er krystallklar på at Molde-keeperen må velge riktig klubb når han tar steget ut av Norge.

– Jeg vil igjen understreke viktigheten av den klokskapen som må ligge bak et klubbvalg. Det å velge ny arbeidsgiver er ekstremt viktig. Ørjan må stå. Det sier jeg til alle. Over tid må dem spille førstelagsfotball, sier Høgmo på NTBs spørsmål.

– Og det er ekstra viktig for en keeper?

– Og det er faktisk ekstra viktig når du er keeper, for det er sjelden det byttes keeper, svarer Høgmo.

Førstevalg i årevis?

Ekspertene snakker om at Nyland kan være Norges førstevalg i 10-12 år fremover.

– Alt er vel egentlig opp til meg selv. Det avhenger av prestasjoner, utvikling, spilletid og det å være skadefri. Klarer en det, har jeg et godt grunnlag for å bli det, sier den tidligere Hødd-keeperen.

– Gjør Jarsteins situasjon deg skeptisk?

– Det gjør meg ikke redd for å reise ut, men en ser at det er en tøffere hverdag å reise ut. Samtidig må det være den rette klubben og mange faktor vil påvirke et mulig valg i framtiden. Det gjør meg mer kynisk, men er også noe jeg har vært bevisst på. Det blir et viktig valg den dagen en drar ut. Jeg skal tenke godt igjennom det, sier Nyland.

God tid, CL venter

25-åringen mener han ikke har hastverk med å komme seg ut av norsk seriefotball.

– Jeg føler jeg har prestert godt over lang tid, men jeg har ikke noe hastverk. Vi skal spille Champions League-kvalik neste år med Molde. Det gleder jeg meg veldig til. Og jeg spiller fast på landslaget, og får dermed viktig internasjonal erfaring. Det er veldig bra for hvor jeg er i min utvikling.

Estland venter på Ullevaal onsdag. Det er et lag som kun har scoret i to av sine åtte siste landskamper.

– Får du noe å gjøre denne gangen?

– Det får jeg helt sikker, om det blir med redninger, feltarbeid eller igangsettinger, spiller ikke så stor rolle. Så lenge jeg gjør jobben min og holder nullen, skal jeg være fornøyd, sier Norges soleklare førstevalg. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere