*Nettavisen* Sport.

- Ødegaard har valgt Bayern

TIL BAYERN? Tyske Sport1 hevder at Martin Ødegaard har valgt Bayern Munchen som sin klubb. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Tyske Sport1 hevder at Martin Ødegaard har bestemt seg.

16.12.14 14:45

TV-kanalen hevder , via sjefsreporter Christian Ortlepp på Twitter, at de har eksklusiv informasjon om at den norske 15-åringen velger de tyske mesterne som neste klubb.

Ødegaard fyller 16 år onsdag, og først da kan supertalentet signere proffkontrakt med en utenlandsk klubb. Men hvor han ender opp er foreløpig ikke bekreftet.

Stortalentets far, Hans Erik Ødegaard, ønsker ikke å uttale seg om Bayern-ryktene tirsdag.

- Vi kommenterer ikke noe rundt spekulasjonene om Martin, skriver Hans Erik Ødegaard i en SMS til Nettavisen.

Bayern-trener Pep Guardiola innrømmet nylig at Ødegaard hadde deltatt på en trening, men ville ikke uttale seg ytterligere.

Guardiola kan være en nøkkel i Ødegaards påståtte avgjørelse. Spanjolen har både i Bayern og Barcelona vist at han både ønsker, og er dyktig til, å utvikle unge spillere og gi dem tillit.

Bekymret Robben
Klubbens nederlandske stjerne Arjen Robben lot seg nylig intervjues om nordmannen. Han er bekymret for at oppstyret kan bli for mye for unggutten.

- Han er fortsatt veldig, veldig ung. Jeg håper han velger riktig. Det viktigste er at folkene rundt ham ikke mister hodet, sa Robben.

- Gutten er bare 15 år. La ham spille fotball. Når du er så ung, skal du bare trene, spille fotball og ha det gøy. Slik det er nå, blir presset på ham veldig stort. Da har han ikke noe å vinne, bare noe å tape. Jeg er spent på hvordan de neste årene blir for ham, la han til.

- Prøver å få ham hit
Bayern-klubbleder Karl-Heinz Rummenigge bekreftet i helgen interessen for Ødegaard.

- Han er en veldig interessant spiller for oss, men han har tilbud fra hele Europa. Vi prøver å få ham hit. Vi må vente og se om han til slutt bestemmer seg for Bayern, sa Rummenigge etter lørdagens borteseier mot Augsburg.

Ifølge VG er Martin Ødegaard og faren for øyeblikket på besøk hos Arsenal, for å se på forholdene i klubben.

Nylig trente Ødegaard med Liverpool og nevnte Bayern München. Han blir også koblet til klubber som Real Madrid, Dortmund og Ajax.

Ødegaard scoret fem seriemål for Strømsgodset denne sesongen, og ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. I tillegg tok han rekorden som tidenes yngste norske A-landslagsspiller og den yngste spilleren noensinne i EM-kvalifiseringen for menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.