*Nettavisen* Sport.

- Ødegaard skal til Barcelona

TIL BARCA: Supertalentet Martin Ødegaard. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Rundreisen fortsetter for supertalentet.

19.12.14 00:12

Det er VG som torsdag skriver at Martin Ødegaard reiser på besøk til Barcelona fredag. Nordmannen skal blant annet se storlaget i aksjon.

16-åringen er trolig på tribunen når Barcelona møter Cordoba i helgen.

Ødegaard har den siste tiden reist rundt og besøkt en rekke klubber. Han har vært i Real Madrid, Arsenal, Liverpool og tyske Bayern München.

Det er ventet at unggutten og hans far, Hans-Erik, kommer til å ta et valg om framtiden snart, men de ønsker først å se hva de ulike klubbene kan tilby.

Ødegaard vil trolig også få en omvisning på Barcelonas treningsanlegg under besøket hos katalanerne og muligheten til å hilse på noen spillere.

16-åringen har tidligere innrømmet at Lionel Messi er forbildet.

Barca har for tiden ikke lov til å kjøpe spillere, etter brudd på UEFAs overgangsregler, men kan likevel komme til enighet med spilleren. Da vil han slutte seg til klubben i januar 2016, da kontrakten med Godset løper ut.

Tysk presse hevdet nylig at Ødegaard allerede hadde bestemt seg for å velge Bayern München, mens spansk presse hevder familien har bedt Real om mer tid til å ta en beslutning om klubbvalg. Også i nederlandsk presse er Ødegaard et hett tema. Der sto det nylig at han skulle besøke Ajax over nyttår.

Spanske Marca hevder videre at den norske unggutten er tilbudt en årslønn på ni millioner kroner i Bayern. Den kan stige til 22 millioner kroner.

Ødegaard fylte 16 år onsdag og er nå gammel nok til å inngå proffkontrakt med en utenlandsk klubb. I løpet av 2014 har Strømsgodset-spilleren debutert både i Tippeligaen og for det norske landslaget med stor suksess.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.