- Om 15 dager kan vi juble

Foto: EPA/Scanpix

José Mourinho er som vanlig selvsikker.

Inter-manager José Mourinho gleder seg til et virkelig gigantoppgjør, når hans blå og svarte disipler skal gjøre opp med tittelforsvarer Manchester United i Mesterligaen tirsdag kveld.

Portugiseren tror det kommer til å bli et meget jevnt oppgjør. Og han mener det hele trolig vil bli avgjort først mot slutten av returkampen på Old Trafford, fjorten dager senere.

Selvtilliten er likevel på sedvanlig vis høy hos Mourinho, og han er sterk i troen på at Inter skal klare brasene.

- Jeg har gitt spillerne mine beskjed om at det er en sjanse for at Inter kan være utslått av Mesterligaen om 15 dager, sier den karismatiske treneren ifølge Sky Sports.

- Ingen ting vil bli avgjort i den første kampen. Men vi må uansett gå til denne kampen med den holdningen at det er vi som kan juble om 15 dager, fortsetter portugiseren.

Stor respekt for Sir Alex
Mourinho har en god statistikk mot Manchester United fra tidligere møter, og gleder seg til å nok en duell mot det engelske storlaget, og deres manager Sir Alex Ferguson.

- Ut ifra det jeg vet om han, så har han stor tro på både seg selv og laget. Det har han også grunn til. Det blir en stor ære å møte ham igjen, og han vil føle det samme.

Inter har slitt voldsomt med å sette sitt preg på Mesterligaen de siste sesongene, men Mourinho er ikke redd for at historien skal gjenta seg i møtet mot Manchester United.

- Jeg tror ikke det er vi som har en sperre. Det er mange klubber i Europa som ønsker å vinne turneringen, men til syvende og sist er det bare et lag som kan gjøre det.

- De siste årene har Inter tapt for lag som Valencia og Villarreal i åttendedelsfinalen. Dette er lag som de normalt burde ha slått, men slik er fotballen, sier Inter-manageren.

Har kartlagt United nøye
Da Mourinho ledet Porto til et høyst overraskende mesterligagull i 2004, var United et av lagene som måtte bite i gresset for den portugisiske manageren og hans elever.

- I 2004, så møtte Manchester United et ungt Porto. Ingen var villig til å vedde så mye som et euro på at vi skulle klare å ta oss videre den gang, mimrer Mourinho.

Når lagene møtes tirsdag, er det imidlertid rutinerte stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Adriano, Dejan Stankovic og Sulley Muntari, som vil utgjøre Mourinhos angrepsrekke.

- United er selvsagt et fantastisk lag teknisk, men jeg har fulgt nøye med på dem. De forandrer spillestil i bortekamper, og de kommer ikke hit for å more seg, sier han.

- Jeg påstår ikke at de frykter oss, men de har respekt, og vet at de kan tape.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.