*Nettavisen* Sport.

- Opprørspoliti stoppet Liverpool

Foto: AFP/Scanpix

Fem politibiler og et dusin politifolk rykket ut for å stanse Liverpool-stjernene som lagde bråk i Algarve.

19.02.07 10:29

Craig Bellamy og John Arne Riise var ikke de eneste spillerne i Liverpool som lagde bråk under treningsleiren i Algarve i Portugal. Før helgen skrev den mindre respekterte avisen News of the World at Jerzy Dudek, Jermaine Pennant og Robbie Fowler også lagde bråk.

Dette havnet imidlertid i skyggen av Craig Bellamys voldelige angrep på John Arne Riise.

- Et dusin politimenn
Men nå forteller den svært seriøse avisen The Times at flere Liverpool-spillere lagde så mye bråk utenfor hotellet som laget bodde på, at politiet rykket ut med fem biler. Også opprørspolitiet bistod i utrykningen, skriver avisen.

Bråket vekket i halv to-tiden natt til fredag opp June og Peter Lover, to pensjonister fra Harrogate i North Yorkshire som bodde på samme sted. Fra sin leilighet fulgte de med på politiets forsøk på å roe ned fotballstjernene.

- Det må ha vært minst fem politibiler og et dusin politimenn under vinduet vårt. Bråket var forferdelig, og vi klarte ikke å sove, forteller June Lover til The Times.

«Elsket politiet»
Peter Lover forteller at én spiller med østeuropeisk aksent, sannsynligvis Jerzy Dudek, ble lagt i håndjern.

- Han sa hele tiden til politiet hvor mye han elsket dem, som om han tryglet om å bli sluppet fri. På et tidspunkt så det ut som om politiet klappet til ham, for å få ham til å våkne opp fordi han var så full, forteller Peter Lover.

Etterhvert fikk man tak i Liverpools lagledelse, som klarte å roe ned spillerne, og Jerzy Dudek ble sluppet fri.

- Det kommer mange fotballag hit, og det er sjelden noe bråk, men dette var en svært ubehagelig opplevelse. Det var skammelig, og gir en klubb som Liverpool et forferdelig rykte, mener ekteparet.

Liverpool møter Barcelona i åttedelsfinalen av Champions League. Første kamp spilles på Nou Camp i Spania på onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.