*Nettavisen* Sport.

- Ord kan ikke beskrive dette

Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX

Super-Ujah er i drømmeland etter nok en firemålskamp.

19.06.11 22:22

LILLESTRØM - GODSET 4-2:

ÅRÅSEN(Nettavisen): Dette er kampen man kan oppsummere med to ord:

Anthony Ujah.

Målmaskinen ga seg ikke før han hadde banket fire baller bak Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey, og sikret på egenhånd tre kjærkomne poeng for LSK mot Strømsgodset.

Dermed har Ujah scoret 13 mål på 12 kamper – tall som taler sitt soleklare språk:

Anthony Ujah er et talent utenom det vanlige.

- Fantastisk
Hovedpersonen selv kom smilende ut til pressen etter kampen, med god grunn.

- Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er nå. Forrige gang jeg gjorde dette, var mot Stabæk i serieåpningen. Det er fantastisk å gjøre det igjen, og særlig foran hjemmefansen. Det betyr mye for meg, og det gjør meg glad å se at de blir lykkelige, sier Ujah til Nettavisen.

Etter to kamper på rad uten scoring, kom snakket om at Ujah har latt seg påvirke av de stadige ryktene om en overgang fra LSK. Det avfeier nigerianeren.

- Overgangssnakket påvirker meg ikke, og jeg tar det som læring. Jeg har sett større spillere enn meg gå gjennom det samme, og jeg prøver å lære av dem. De som tror ryktene påvirker meg, de tar feil, og slår fast:

- Det viste jeg med fire mål i dag.

- Bare ikke Saudi-Arabia
- De siste rapportene sier at Brøndby har gitt opp kampen om å signere deg. Hvor lenge tror du at du blir på Åråsen?

- Jeg gir alt for denne klubben, og det vil jeg gjøre så lenge jeg blir værende her. Det er opp til klubben, og de bestemmer. Bare det ikke blir en klubb i Saudi-Arabia, ler Ujah.

LSK-trener Henning Berg var en fornøyd mann etter å ha sett Ujah-showet mot Godset, men passet på å påpeke at det også var ting han ikke var så veldig fornøyd med.

- Anthony gjør fire fantastiske scoringer, men har fortsatt mer å gå på, både offensivt og defensivt, men er selvfølgelig helt avgjørende med de målene han scorer for oss i dag. Målene han scorer er goalgetterscoringer, og han begynner å få en bra skryte-dvd nå, sier Berg, som oppsummerer kampen på denne måten:

- Vi vinner, det er det viktigste. Når vi er «på», er vi gode, og da viser vi et toppnivå som er høyt. Men det er også mange ting i kampen som viser at vi har mye å jobbe med, som for eksempel forståelsen av hvilke rom vi skal utnytte og bevegelsene våre når vi har ballen i laget, forteller Berg til Nettavisen.

Han vil ikke spå når Ujah forlater Åråsen, men sier følgende om den stigende prislappen på nigerianeren:

- Det er bra for både Anthony og klubben at han gjør det bra, sier Berg med et lurt smil.

- En goalgetter
Godset-trener Ronny Deila, var en skuffet mann etter 4-2-tapet, og mest skuffet var han over seg selv.

- Jeg er skuffet over meg selv, og da tenker jeg på den ambisiøse kampplanen jeg la opp. Vi skal gå ut og styre kampen, og det gjorde vi også, men vi åpnet for mye rom for Lillestrøm. Vi håpet at vi skulle takle Ujah, men det virket som det ble for ambisiøst, sier Deila til Nettavisen.

Han mener Ujah var den store forskjellen mellom lagene søndag kveld.

- Ujah er ikke så mye involvert, men scorer fire mål og er en goalgetter. God til å starte, sterk i kroppen, så det er en bra spiss, ingen tvil om det, sier Deila.

Det har han helt rett i.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag