*Nettavisen* Sport.

- Overrasker meg ikke at Mourinho klager på dommeren

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Det ble munnhuggeri mellom José Mourinho og Tito Vilanova etter at Barcelona vant «El Clasico».

24.08.12 10:15

BARCELONA - REAL MADRID
3-2 – Supercupen kamp 1:

Sent torsdag kveld var det duket for sesongens første «El Clasico», da Real Madrid målte krefter med Barcelona i Supercupens første kamp.

Det ble som det alltid blir i disse oppgjørene, særs underholdende. Barcelona spilte til tider stor fotball, selv om Real Madrid fikk med seg to viktige bortemål.

Kampen endte til slutt med en nokså fortjent 3-2-seier til Barcelona.

Cristiano Ronaldo fikk æren av å åpne scoringsballet med et vakkert hodestøt tidlig i andre omgang. Barcelona slo imidertid tilbake med en gang, da Pedro scoret fra det som så ut som en klar offsideposisjon.

- Stor dommerfeil
Etter kampen var Mourinho mer opptatt av å prate om dommeren enn Barcelonas angrepsspill.

- Barcelonas første mål var en stor feil av linjemannen. Kampen ble helt annerledes da de fikk det målet, sier Real-trener José Mourinho om offsidesituasjonen, ifølge Marca.

- Om vi ble hardt straffet av dommeren? Jeg har bestemt meg for å ikke snakke om dommeravgjørelser denne sesongen, men du skjønner nok hva jeg mener, fortsetter Mourinho.

- Ikke overrasket
Tito Vilanova bare fnyser av Real-sjefens antydninger om at dommeren påvirket resultatet.

- Om det overrasker meg at Mourinho klager på dommeren? Nei, det overrasker meg ikke. Jeg synes heller ikke at dommeren påvirket resultatet, sier Vilanova ifølge Marca.

Vilanova synes heller at Mourinho burde anerkjenne motstanderen når man blir slått.

- Man må sette pris på spillet når motstanderen spiller bra. Jeg synes dommeren klarte seg fint, og han har ikke påvirket kampen. Man må ikke overdrive, sier Vilanova ifølge AS.

20 minutter før slutt fikk Barcelona straffespark etter at Sergio Ramos klippet ned Andres Iniesta med en håpløs takling.

Lionel Messi scoret enkelt fra ellevemeteren, og Barcelona hadde snudd kampen til 2-1.

Kjempetabbe
Et drøyt kvarter før slutt økte hjemmelaget ledelsen, da Xavi scoret alene med landslagskollega Iker Casillas etter vakkert forarbeid av Andres Iniesta.

Da kampen hadde fem minutter igjen å spille, bestemte Barcelona-keeper Victor Valdes seg for å gjøre ting ekstra spennende.

Han mottok ballen på fem meter, men klarte ikke å klarere den bort før Angel Di Maria rappet den fra ham og satte ballen i det åpne buret. Kjempebrøler av Valdes, som hadde fått kapteinsbindet bare minutter tidligere.

Om tabben til keeper Valdes, sier den ferske Barca-treneren Vilanova følgende:

- Jeg har ikke snakket med Valdes etter kampen. Han har gjort mye for oss de siste årene, og jeg ønsker at han skal fortsette å bruke beina.

Flere mål ble det ikke, og Barcelona har fått et mentalt overtak på sine argeste ligarivaler.

Vilanova mener også at seieren var fortjent.

- Vi dominerte kampen, og vi hadde flere sjanser. Vi kunne ha gått opp til 4-1, men i stedet ble det 3-2. Vi er likevel fornøyd med seieren, sier Barcelona-sjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Andres Kudacki

Første Vilanova-møte
Torsdagens kamp var første gang José Mourinho møtte Barcelona siden Tito Vilanova overtok ansvaret etter Pep Guardiola.

Vilanova ble for alvor kjent for verdenspublikummet da José Mourinho stakk fingeren i øynene hans under forrige sesongs Supercup-finale. Vilanova svarte med å deise til Mourinho i ryggen.

Torsdag kveld møttes de to duellantene altså til ny duell, og det gikk mer gemyttelig for seg denne gangen. Mourinho tok Vilanova i hånden før kampen, og det virket å være god stemning mellom de to trenerne.

Mourinho fortalte på en pressekonferanse onsdag at allerede hadde møttes flere ganger siden, og at de var ferdige med saken.

Det spørs hva Real-sjefen mener etter at Vilanova kritiserte ham etter torsdagens kamp.

REFERAT:
Kampens første sjanse kom etter 18 minutter. Barcelona rullet et opp et angrep på høyresiden med Dani Alves, som sentret ut til Lionel Messi på 14 meter. Argentineren skjøt imidlertid utenfor fra godt hold.

Ti minutter senere var Messi frempå med et av sine sedvanlige dribleraid, men avslutningen fra 16 meter gikk utenfor.

Stort mer skjedde ikke i første omgang, og lagene gikk til pause på 0-0. Det hadde Real Madrid størst grunn til å være fornøyd med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

Ronaldo-scoring
Andre omgang startet som første omgang sluttet, gule kort ble dratt opp av dommerens lomme. Raul Albiol fikk se det gule etter 49 minutter, men spørsmålet er om ikke stopperen burde hatt et gult til tidligere i kampen. Spanjolen hadde nemlig sluppet unna det som så ut som soleklare gule kort i første omgang.

Så eksploderte kampen.

Real Madrid fikk en corner etter 55 minutter, og det var assistkongen Mezut Özil som skulle slo hjørnesparket. I boksen ventet en målsulten Cristiano Ronaldo, og superstjernen knuste Sergio Busquets i lufta og sendte Real Madrid i ledelsen.

Ronaldo har nå scoret i fire El Clasico-oppgjør på rad, intet mindre enn imponerende av mannen som hevdes å «aldri få det til i store kamper». Svar på tiltalte der, altså.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Slo tilbake umiddelbart
Dessverre for Real Madrid ble gleden kortvarig.

Minuttet senere slo Javier Mascherano en nydelig ball gjennom til Pedri, som tok ned ballen på nydelig vis og dunket den i mål bak Iker Casillas. Real Madrid ropte på offside, men målet ble godkjent. TV-bildene viste at Pedro trolig skulle vært avvinket for offside.

Etter 70 minutter kom dommerene nok engang i fokus. Sergio Ramos klippet ned Andres Iniesta innenfor sekstenmeteren, og først så det ut til at dommeren ikke skulle blåse for straffespark. Trolig ga assistentdommeren motsatt beskjed, og Barcelona fikk muligheten fra ellevemeteren.

Der var Lionel Messi trygg, og Barcelona hadde snudd kampen til 2-1.

Lekestue
TV-kameraene fanget opp en fryktelig skuffet José Mourinho på Real-benken etter straffesparket, men verre skulle det bli for den karismatiske portugiseren.

Drøye kvarteret før slutt økte nemlig Barcelona ledelsen, da Andres Iniesta driblet seg løs og spilte gjennom Xavi. Alene med landslagskollega Casillas gjorde han ingen feil, og Barcelona gikk opp i en 3-1-ledelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

Fem minutter før slutt gjorde Victor Valdes en kjempebrøler og slapp Real Madrid inn i kampen igjen. Han mottok ballen på fem meter, men klarte ikke å klarere den bort før Angel Di Maria rappet den fra ham og satte ballen i det åpne buret. Dermed sto det 3-2.

Real Madrid jaktet utligning, men Barcelona red unna stormen. Dermed vant Tito Vilanova sin første kamp mot rivalene.

Returoppgjøret spilles 29. august på Santiago Bernabéu. Der kan Real Madrids to bortemål vise seg å bli gull verdt.

Barcelona: Victor Valdés, Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Adriano, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, Pedro, Alexis Sanchez, Lionel Messi.

Real Madrid: Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Xabi Alonso, Sami Khedira, José Callejon, Mezut Özil, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag