*Nettavisen* Sport.

- Owen eier ikke klubbfølelse

Foto: Jon Super/AP

United-spissen blir trolig møtt av stillhet når han returnerer til Anfield.

118 mål på 216 kamper var noe av det Michael Owen kunne glede Liverpool-fansen med i perioden mellom 1997 og 2004. Den raske spissen ble dermed fort et hett navn i både Liverpool og Premier League.

Men veien fra stjerne til hatobjekt er som kjent kort i fotballens verden, og når Liverpool er vertskap for erkerival Manchester United søndag, kan den gamle helten entre banen i fiendens drakt. Et syn som kan bli tungt for mange Liverpool-fans.

Etter et gjennomsnittlig opphold i Newcastle, ble nemlig Owen plukket opp gratis av United i sommer, og så langt har han vist seg som en nyttig tilvekst hos mesterlaget.

Følg Liverpool - Manchester United fra 15.00 søndag i Nettavisens livesystem!

- Blir nok møtt av stillhet
Dermed må han også tåle å miste mye av den statusen han hadde opparbeidet seg gjennom årene på Anfield. I Liverpools norske supporterklubb er i hvert fall ikke 29-åringen like populær, som det han var under sin storhetstid med Merseyside-klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

- Jeg skal over for å se kampen selv, og må si at Michael Owen var en spiller jeg hadde sansen for før. Jeg ønsket ham tilbake, men etter at han gikk til United, så er det et avsluttet kapittel, sier formann I Liverpools norske supporterklubb, Pål Chr. Møller, om klubbens tidligere storscorer.

- Han har jo slitt litt med skader den siste tiden, så det er usikkert om han spiller, men kommer han på banen blir han nok møtt av stillhet. Liverpool-fansen har ikke tradisjon for å bue ut gamle spillere, sier han til Nettavisen.

- Eier ikke klubbfølelse
Møller mener Owen ser ut til å virke mer interessert i landslaget enn det han brenner for klubbfotballen.

- Owen har vist at han ikke eier noen klubbfølelse. Han har stort sett gått dit de ønsker ham, og det virker som det ikke har noen betydning hvor han spiller. På grunn av slike valg vil han nok aldri få noen heltestatus på samme måte som spillere som er ekte supportere, sier supporterlederen om den tidligere Liverpool-spilleren.

- Om man ser på Robbie Fowler for eksempel, så reiste han over til Istanbul for mesterligafinalen, og satt på tribunen med supporterne som supporter. Andre spillere har etter hvert blitt supportere etter å ha vært i Liverpool, sier Pål Chr. Møller.

- Likegyldig mottakelse
Også ekspertene er enige om at Owen ikke vil få noen stor mottakelse om han for sjansen til å vise seg fram mot gamleklubben for United på Anfield søndag.

- Mottakelsen av Owen kommer nok til å være av det likegyldige slaget. Owen var aldri noen Kop-favoritt. Det kan også bety at han blir spart for den verste sjikanen, og i stedet blir møtt med en stor grad av likegyldighet, sier Øyvind Alsaker til Nettavisen.

- Men det er jo uhørt å gå den veien som Owen har gjort, så han får nok høre det, men hadde det for eksempel vært Robbie Fowler som gjorde det samme hadde nok han blitt møtt med en sjikane av en annen verden, sier TV 2-kommentatoren.

Canal +-ekspert Kenneth Fredheim er også enig med sin tidligere kollega.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Owen kommer nok ikke til å få en veldig god mottakelse. Han har jo aldri vært like populær som for eksempel Robbie Fowler. Men Owen kunne heller ikke gått til en verre klubb.

- Holdningene hans er nok noe av grunnen til at han aldri ble så populær i Liverpool. Fansen vil ikke høre slik. Det vil at spilleren skal brenne for klubben, og at laget skal bety alt.

- Fotball er en jobb
Owen selv venter seg heller ingen varm velkomst når han returnerer til sin gamle hjemmebane, men mener likevel at han aldri har gjort seg fortjent til å bli hetset av Liverpool-fansen.

- Jeg er menneskelig, og jeg hadde foretrukket om folk heller bare hadde satt pris på den jobben jeg gjorde for klubben da jeg var der. Men jeg er jo realistisk, sier Owen ifølge The Independent.

- Jeg holder ikke pusten. Folk snakker stadig vekk om lojalitet, og for en fotballspiller er det lett å snakke om, men jeg må også tjene penger, og forsørge familien min.

Spissen innrømmer at han har valgt flere klubber med hodet enn med hjertet.

- Jeg holdt med Everton som ung. Jeg spilte for Real Madrid uten å holde med dem, det var en jobbmulighet, på samme måte som andre jobber. Jo lengre du er i en klubb, jo større følelse får du for den klubben, og fansen får et bedre forhold til spilleren.

- Jeg følger fortsatt med på Newcastle og Real Madrid, men det betyr ikke at jeg er mindre dedikert til den jobben jeg skal gjøre for Manchester United, sier Owen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.