RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Özil er ikke verdt en dritt

FÅR KRITIKK: mesüt Özil får gjennomgå i englesk presse etter at Arsenal røk ut av Champions League.
FÅR KRITIKK: mesüt Özil får gjennomgå i englesk presse etter at Arsenal røk ut av Champions League. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
«En lat og uinteressert tapt sjel.

BAYERN - ARSENAL 1-1 (3-1):

Tirsdag røk Arsenal ut av Champions League. Igjen måtte londonklubben takke for seg i åttendedelsfinalen av den gjeveste europacupen.

Det å slå ut Bayern München er selvsagt en svært tøff oppgave, spesielt når man ligger under 2-0 etter første kamp og spiller kamp to på bortebane, men de fleste som har et godt øye til Arsenal, er nok likevel litt skuffet.

I onsdagens aviser er det først og fremst én av Arsenals spillere som får skylden for exiten. Playmaker Mesüt Özil spilte ingen god kamp i Tyskland.

I tillegg til dette pådro han seg også en skade og er nå ute i flere uker.

«Özil and out», skriver tabloiden The Mirror på sin førsteside onsdag.

«Arsenal crash out of Champions League as £42 million man Özil goes missing in action», skriver Daily Mail . I samme avis får Özil også gjennomgå på nett.

- Ikke en dritt
Spaltist Neil Ashton sparer nemlig ikke på kruttet i sin omtale av tyskeren.

- Den fortapte og late Mesüt Özil kostet kanskje 42 millioner pund, men han er ikke verdt en dritt. Han stjeler til seg lønnen, skriver Ashton i sin spalte.

- Det burde ha vært spesielt for ham å returnere til landet der alt startet, men det er tydelig at noe er galt. Det er noe som ikke stemmer med Özil.

Ashton trekker også fram at Özil pådro seg en hamstringskade i løpet av oppgjøret og ble byttet ut til pause. Dette betyr at Arsenal-spilleren trolig vil gå glipp av flere viktige kamper i sesonginnspurten i Premier League.

I løpet av tiden han var på banen var Özil kun borti ballen 21 ganger.

Til sammenligning hadde Bayerns Thiago 66 berøringer i samme periode, mens Bastian Schweinsteiger hadde 47, Arjen Robben 33 og Franck Ribery 33.

- Özil er den best betalte spilleren i Arsenals historie. På Allianz Arena, mot verdens beste klubblag, så han ut som han hadde fått en ørefik, helt til han ble byttet ut. Özil var heldig som fikk gå av banen halvveis, mener Ashton.

Se høydepunkter:


- Tapt sjel
Ashton mener det ikke er første gang Özil har skuffet denne sesongen.

- Vi har sett det før, også. Spesielt i 6-3-tapet mot Manchester City og i 5-1-tapet mot Liverpool. Det er dype problemer her og nå er det opp til Arsene Wenger og løse dette. Özil har potensial til å være blant de beste.

- Tiden da han kunne være litt av og på i løpet av en kamp i Real Madrid er forbi. Nå virker han som en lat og uinteressert tapt sjel, sier spaltisten.

Neste oppgave for Arsenal er møtet med Tottenham på White hart Lane søndag. Den kampen går uten ôzil på banen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere