*Nettavisen* Sport.

- På høy tid at det skjer noe

Foto: Getty Images / All over Press

Mikel Arteta liker navnene som kobles til Arsenal.

16.07.13 10:40

Arsenal er blitt koblet til flere klassespillere denne sommeren, men så langt er resultatet kun signeringen av unggutten Yaya Sanogo.

Gonzalo Higuain, som mange trodde var bare timer unna en overgang for tre uker siden, er fremdeles Real-spiller og budet på Luis Suarez ble avslått.

Klubben står sterkere økonomisk etter blant annet å ha signert lukrative sponsoravtaler og vil hente en angrepsspiller, en midtbanespiller og muligens en keeper.

- På høy tid
Mikel Arteta mener det er på høy tid at Arsenal bruker penger på overgangsmarkedet for å gjøre slutt på trofétørken.

- Klubben har uttalt at den vil være ambisiøs på overgangsmarkedet og har finansielle ressurser til å hente klassespillere. Jeg mener det er på høy tid. Hvis vi sammenligner oss med de andre toppklubbene i Premier League, og pengene de har brukt, er vi langt unna, sier Arteta til The Guardian.

- Nå når vi er sterkere økonomisk, vil vi kanskje være mer aggressive på overgangsmarkedet. Det har aldri vært tradisjon for å betale ville summer i Arsenal, fortsetter han.

- Spennende
Midtbanespilleren er fornøyd med at Arsenal har blitt koblet til flere spillere av høy klasse denne sommeren.

- Det er spennende. De har sagt offentlig at de vil gå ut høyt, og typen spillere som har blitt koblet til klubben, gjør meg glad. Det skaper en god stemning, og vi må gjøre noe fordi andre lag gjør det. Det tror jeg vi vil også.

Arteta mener at det ikke minst er viktig for fansen å se at Arsenal er konkurransedyktige på overgangsmarkedet.

- Jeg tror vi kan kjempe om titler, men det skaper også en genuin atmosfære for fansen og de trenger det ettersom vi ikke har vunnet trofeer på flere år. De trenger noe tilbake. Jeg tror på det vi har, men vi kan forsterke laget noe. Da kan vi tette luken til de andre lagene. Det er det vi er ute etter.

Arsenal knep så vidt fjerdeplassen og kan gjennom playoff sikre en ny sesong i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag