RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- På høyde med de beste RBK-årganger

Foto: Cathal McNaughton (Scanpix)
Men Nils Arne Eggen savner spesielt én ting hos sine forsvarsspillere.

ROSENBORG - HAUGESUND 4-3:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg tok en oppskriftsmessig 1-0-ledelse etter ti minutter hjemme mot Haugesund.

Der og da trodde de fleste at trønderne skulle rulle over gjestene.

Men så var Haugesund frekke, dyktige og heldige, og kunne gå i garderoben med en 3-2-ledelse til pause.

Rosenborg snudde riktignok kampen i andreomgangen, men forsvarsspillet var langt fra overbevisende hos hjemmelaget, bare tre dager før laget tar imot AIK i Champions League-kvalifiseringen.

Les også: Iversens mirakelmedisin

Det bekymrer likevel ikke Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

- Haugesund var tøffe og dyktige på overgangene. De tok de mulighetene som bød seg. Men målene deres kom blant annet etter to dødballer, så det er ikke noe jeg er spesielt bekymret for før AIK-kampen, sier Eggen til Nettavisen.

- Har en del å gå på
Men Rosenborg-treneren innrømmer at det er elementer i forsvarsspillet som må bedres skal Rosenborg ta seg til Europa.

- AIK er et bedre lag enn Haugesund, og da kan vi ikke slippe inn slike mål. Det er flere dimensjoner i et forsvarsspill. Offensivt er dette forsvaret helt på høyde med de aller beste Rosenborg-årganger, men defensivt har vi en del å gå på, sier Eggen, før han utdyper:

- De må bli vant til å stå mann mot mann der bak. Vi sliter med å markere på offensiven.

For når Rosenborg er så offensive som under Eggen, blir det langt flere overgangsmuligheter for motstanderne.

Men Eggen ser ikke det som noe problem.

- Skal vi skape noe offensivt er vi nødvendigvis nødt til å sende folk i angrep. Da blir det ikke slik at vi alltid er i overtall bakover, da må vi ta mann, sier Eggen.

Må gjøre jobben
Det var ikke alltid tilfelle da Rosenborg slet som verst mot Haugesund søndag. Spesielt bortelagets serbiske spiss Nikola Djurdjic skapte trøbbel for trønderne, og både Kris Stadsgaard og Vadim Demidov slet med å få has på den tekniske 24-åringen.

Men Eggen er ikke bekymret for at Rosenborgs mannsterke offensiv skal gjøre det lettere for motstandere med ballsikre og kjappe angrepsspillere.

Det handler bare om å gjøre jobben, mener Rosenborg-høvdingen.

- Hvis jeg skal ta deg, så tar jeg deg. Da får ikke du ballen uansett, sier Eggen mens han bruker seg selv og undertegnede som eksempler.

Det er vanskelig å se for seg Eggen markere noen på en fotballbane i disse dager, men poenget hans kommer klart fram. Han mener den individuelle defensive ferdigheten var noe av det som kjennetegnet Rosenborg på sitt beste da de noterte seg for sterke resultater i Europa på slutten av 90-tallet.

- Det var der vi var ekstremt gode da Rosenborg var i Champions League, dyktige i den individuelle forsvarsfasen. Der kan vi bli mye bedre, sier Eggen til Nettavisen.

Men han er altså ikke bekymret for Rosenborgs noe haltende forsvarsspill mot Haugesund.

- Det er en enkel ting å regulere slike ting, det er bare å sørge for at det blir gjort. Så det skal vi ordne, understreker Eggen.

- Har mer å fare med
Heller ikke Haugesunds trener Jostein Grindhaug tror Eggen og Rosenborg har så mye å bekymre seg for, til tross for at laget hans scoret tre mål på 16 minutter.

- Jeg opplever det som at der noe rufsete av RBK på de målene vi scorer. For all del, det er sterkt av oss å score tre mål her og jeg synes vi gjøre mye bra, men jeg har en følelse av at Rosenborg har mer å fare med, sier Grindhaug til Nettavisen.

- Men det er selvfølgelig gode muligheter for å kontre, for de går med mann og mus i angrep, sier Grindhaug.

Det er Rosenborgs midtstopper Vadim Demidov enig med Haugesund-treneren i. For mens Nils Arne Eggen mener at det er nødvendig å gå med mange i angrep for å skape sjanser, mener Demidov at Rosenborg blir vel naive i førsteomgangen.

- Vi er svake defensivt. Jeg opplever at vi er naive og angriper med for mange til tider, sier midtstopperen til Nettavisen.

Det er det likevel, som Eggen også presiserer, god tid til å rette til oppgjøret mot AIK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere