RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- På søndag blir vi verdensmestere!

Foto: Kazuhiro Nogi / AFP / NTB scnapix
Sist oppdatert:
Chelsea er klar for VM-finalen etter oppvisningen mot Monterrey.

MONTERREY - CHELSEA 1-3: Det viste seg å være klasseforskjell på lagene da vinneren av Champions League i Europa møtte vinneren av tilsvarende turnering i Nord-Amerika og Latin-Amerika, Monterrey, i den andre semifinalen i VM for klubblag.

Chelseas hardt pressede manager, Rafael Benitez, kunne til slutt juble for sin tredje strake seier.

- Jeg er så utrolig glad, ikke bare for seieren, men for måten vi vant på, sier Juan Mata ifølge The Mirror etter kampen.

- For oss er det en veldig viktig turnering, og vi ønsker å vinne dette trofeet. På søndag skal vi gjøre vårt beste for å bli verdensmestere, sier Mata.

Vakkert ledermål
Londonlaget tok ledelsen et drøyt kvarter ut i første omgang, da Juan Mata scoret etter at Oscar først hadde spilt fri Ashley Cole på venstresiden med et lekkert hælspark.

Rett etter pausen økte Chelsea til 2-0.

Eden Hazard rykket seg fri på venstrekanten før han slo ballen skrått tilbake til Fernando Torres. Spanjolens skudd gikk via to Monterrey-spillere i inn i nettmaskene bak en sjanseløs Jonathan Orozco.

Målet kom etter bare 20 sekunder av andre omgang.

Bare tre minutter senere styrte den 23 år gamle mexikaneren Darvin Chavez ballen inn i eget mål. Denne gang var også Torres involvert. Og nok en gang angrep Chelsea langs venstresiden.

Torres fosset framover før han slo vakkert inn til Mata, som hadde kommet seg fri ved bakre stolpe. Playmakeren forsøkte uegoistisk å sende ballen videre til Oscar, men Chavez kom i veien og styrte ved et uhell ballen forbi Orozco.

På overtid reduserte Monterrey til 1-3 gjennom Aldo De Nigris.

Tre strake seirer
Frank Lampard var for øvrig heller ikke denne gang i startelleveren, men 34-åringen kom inn for David Luiz 20 minutter ut i andre omgang og fikk dermed nesten en halvtime på banen.

Etter en tung start på karrieren som Chelsea-manager, har Rafael Benitez nå ledet londonlaget til seier i tre kamper på rad.

En seier i VM for klubblag vil kanskje hjelpe ytterligere på det svært anstrengte forholdet til Chelsea-fansen, som har protestert mot ansettelsen av Benitez helt fra første stund.

Chelsea møter brasilianske Corinthians i VM-finalen førstkommende søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere