RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pappa, du må slutte med fotball!

Foto: Marius Vik (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Da fireåringen kom med sin bønn, visste Stabæk-legenden Tom Stenvoll at karrieren var over.

FORNEBU (Nettavisen): Søndag vinker Tom Stenvoll farvel til Stabæk-fansen etter 14 år i samme klubbtrøye. Noe tidlig, vil enkelte hevde – den anvendelige Stabæk-spilleren er bare 32 år.

Men datterens uttalelse i sommer gjorde valget veldig enkelt.

- Pappa, du ligger nede med smerter hele tida, du må slutte med fotball, var beskjeden venstrebacken fikk fra sin datter Selma.

- Da skjønte jeg det var slutt, sier Stenvoll til Nettavisen.

Reddet av nypepulver
Karrieren så ut til å være over allerede for et år siden, da begge knærne måtte opereres. Problemene har vært der siden slutten av tenårene, men han har bitt tenna sammen, og en vidunderblanding av nypepulver gjorde at han fikk et ekstra år med ballsparking.

Mye av æren går til Stabæks fysioterapeut Tor Østhagen, som våget å tenke annerledes før sesongen.

- Vi fikk en forespørsel fra Orkla om vi ville prøve Litozin, som hadde vært effektfull på eldre mennesker som sliter med leddsmerter. Stabæk er den første klubben i landet som har forsøkt dette, men det har fungert bra for både Tom (Stenvoll) og andre spillere her. Fordelen er også at dette er et rent naturprodukt, og dermed ikke har noen bivirkninger slik tradisjonelle, betennelsesdempende medisiner, forteller Østhagen.

Selv tror Stabæk-fysioen at Stenvoll kunne klart flere sesonger på fotballbanen som følge av den positive effekten av Litozinen, men beslutningen er tatt, understreker Stabæk-legenden.

- Det har vært mye smerter, dager hvor jeg har hatt vondt for å gå.

- Slik kunne det ikke fortsette, jeg kan ikke ha det slik at jeg ikke kan bli med ungen min ut for å leke fordi jeg har vondt i knærne.

Får jobb av Stabæk-sponsor
På søndag kommer det som Stenvoll selv frykter skal bli et i overkant, emosjonelt farvel med Stabæk-supporterne, men det trenger likevel ikke å bli siste gang han blir å se i Stabæk-tøy. Som en av klubbens mest lojale og populære spillere, er det ikke overraskende at han er ønsket med videre.

- Jeg har fått tilbud om to meget spennende jobber som følge av oppholdet mitt her. Stabæk-sponsor Kampen Grafisk har tilbudt meg en jobb hvor jeg skal drive med salg av trykksaker, alt fra visittkort til årsrapporter, i Asker- og Bærums-området. Samtidig er jeg i dialog om klubben om å gå inn i en trenerrolle på aldersbestemt nivå.

Trener II-kurset er allerede avsluttet, og Andøy-væringen er kjapp til å understreke at ambisjonene er store også på det feltet. Derfor betyr at han også kan komme til å vinke et endelig farvel til sitt høytelskede Stabæk.

- Jeg har et tilbud til, fra Tromsø. De vil jeg skal jobbe på NTG, samtidig som jeg trener andrelaget deres. Kona er også nordfra, så det er et vanskelig valg vi står foran, og familien vil ha mye å si for den avgjørelsen vi nå skal ta.

- Har felt noen tårer
Blir det tøft nok, vil søndagens avskjedsforestilling likevel være det mest emosjonelle, innrømmer den sympatiske venstrebacken.

- Det blir veldig vemodig, og noen tårer vil nok bli felt – de har allerede kommet på hjemmebane.

- Jeg håper bare det kommer mye folk til den siste hjemmekampen vår, slik at vi får en skikkelig ramme rundt det hele.

Tom Stenvoll har ifølge Soccerassociation spilt 211 seriekamper for Stabæk siden debuten i 1998, med 12 mål på kontoen. Ifølge lagkompis Jon Knudsen har forsvarskollegaen vært like eksemplarisk i alle sine sesonger for de mørkeblå.

- Han er en rollemodell. Tom er veldig entusiastisk, både på og utenfor banen, og bidrar på banen så vel som i garderoben med et voldsomt fokus og god kommunikasjon. Han vil bli høyt savnet, sier landslagskeeperen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere