*Nettavisen* Sport.

- Pappa snur seg ikke i grava. Han er på vei opp

UTE AV CUPEN: Jesper Mathisen uttrykker skuffelse over Starts opptreden mot Vindbjart i cupen, og twitrer: "Pappa snur seg ikke i grava i kveld. Han er på vei opp." Svein Mathisen var en av Start og norsk fotballs største profiler. Foto: (Montasje Scanpix)

Cupbombe da Start spilte mot Vindbjart.

06.05.15 21:58

SE ALLE RESULTATENE HER:

En gammel fotballfloskel her til lands vil ha det til at cup er cup og onsdag ble dette nok en gang bekreftet i andre runde av cupen.

For selv om de fleste favorittene kom seg helberget gjennom den tøffe runden, var det som vanlig noen som snublet i dette hinderet.

Tippeligalagene Start, Vålerenga, Tromsø og Haugesund er alle ute.

Start-fadesen fikk Jesper Mathisen til å reagere på Twitter:

- Pappa (Start-legenden Svein Mathisen, red. anmerk) snur seg ikke i grava. Han er på vei opp, skrev Start-spilleren på nettsamfunnet.

VIF slått ut
På Gjøvik i Vest-Oppland fikk Kjetil Rekdals Vålerenga en tøff kveld.

Klubben var storfavoritter mot ærverdige Gjøvik/Lyn, men fikk det tøffere enn ventet. Markus Naglestad sendte vertene foran i det 61. minutt.

Til tross for mye ball, press og gode sjanser mot slutten av kampen klarte aldri laget fra Oslo å utligne og dermed var bomben et faktum.

- Jeg er fly forbanna. Dette er alt for dårlig innsats av spillerne. Dette vil få konsekvenser, og det vil bli et oppgjør på trening i morgen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i en kkommentar til NRK.

- Gutta vet at de må prestere og skjønner at det får konsekvenser om de ikke gjør det. Det gjelder oss i trenerteamet også. Vi kan ikke fronte en spillergruppe som ikke gir alt når det gjelder, utdyper han til NTB.

Rekdals menn er nummer tre i Tippeligaen så langt. Gjøvik/Lyn på sin side sliter i bunnen av 2. divisjon for tiden.

Start-fadese
Verst gikk det likevel utover Start, som for tiden ligger på åttendeplass i Tippeligaen. Sørlandsklubben fikk regelrett bank av Vindbjart.

2. divisjonslaget vant 4-0 etter scoringer av Øyvind Gausdal, Christian Follerås og Gausdal igjen. Helt på tampen la Thomas Zerichow på til 4-0.

Alle målene kom i andre omgang.

Dermed må Mons Ivar Mjeldes menn, som er spådd en tøff sesong i den øverste divisjonen, konsentrere seg om Tippeligaen resten av året.

- De var gode, vi var dårlige. Vi slapp dem til for mye, og det er ikke godt nok, sier Mjelde til NTB.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KUNST: Start tapte hele 4-0 mot Vindbjart. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)


Haugesund-blemme
Tippeligalaget Haugesund røk også ut av cupen onsdag.

Jostein Grindhaugs lag fikk problemer med Fyllingsdalen og kom under da Geir Andre Herrem sendte vertene i føringen etter 23 minutter.

Gjestene utlignet ved Simon Diedhiou noen minutter før pause, men i andre omgang ble Haugesunds Mirko Kramaric utvist.

To nye mål av Herrem i andre omgang sørget for 3-1, mens Tobias Heltne sørget for at sluttresultatet til slutt ble hele 4-1 til 2. divisjonslaget.

- Det var ingenting å utsette på det røde kortet. Derfra og ut var Fyllingsdalen det beste laget. Vi hadde én mulighet i annen omgang, så kom spikeren i kisten med 1-4, sier Grindhaug til NTB.

Tromsø spilte litt senere enn de andre lagene, men det hjalp lite. Gutan tok teten mot Senja i første omgang ved Runar Espejord, men vertene slo tilbake i tidlig i andre omgang ved Ole-Oscae Ross.

I siste spilleminutt avgjorde Øyvind Garfjell for Senja.

RBK cruiset
Det eneste laget fra Tippeligaen som hadde full kontroll på sin kamp, må sies å være Rosenborg. Trønderne vant hele 6-0 borte mot Fløya.

Eller vant Lillestrøm 3-0 borte mot Eidsvoll Turn, Bodø/Glimt 1-0 borte mot FK Mjølner og Sandefjord 1-0 borte mot Fram Larvik.

Stabæk klarte seg bra borte mot KFUM Oslo og vant med 3-1. Strømsgodset våknet i andre omgang mot Kjelsås og vant 4-0 borte.

Odd vant 4-1 borte mot Skeid på Nordre Åsen, mens Aalesund klarte 5-2 borte mot Strindheim, etter å ha fått en tøff start på kampen.

Mjøndalen måtte ut i straffedrama i sitt møte med Ørn Horten. Det endte til slutt med en knepen seier for Vegar Hansens menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag