*Nettavisen* Sport.

- Patetisk av City, Arsenal, United og Liverpool

INGEN GULLSESONG: Liverpool og de andre lagene har ikke klart å tette luka til Chelsea. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Gary Neville tar Chelsea i forsvar.

01.05.15 10:05

Chelsea er én seier fra seriegull, men får likevel kritikk for spillestilen. Eks-Manchester United-spiller Gary Neville sier det er klubbene bak som fortjener kjeften.

Chelsea sikret på det nærmeste ligagullet med 3-1 mot Leicester onsdag kveld. Vinner laget til helgen er José Mourinhos menn seriemestere uansett hva de andre lagene foretar seg, og Neville mener det er fullt fortjent.

Den tidligere landslagsspilleren går hardt ut mot dem som sier Chelsea spiller kjedelig fotball.

– Jeg forstår ikke kritikken i det hele tatt. Hvis noen skal kritiseres er det de som har gjort et patetisk forsøk på å ta dem igjen. Jeg må si at Manchester City, Arsenal, Manchester United og Liverpool må være mye bedre neste sesong. Det siste laget som bør kritiseres er Chelsea. Det har gjort jobben, sier Sky Sports-eksperten.

Liverpool har hatt en meget svak sesong og har aldri vært noen trussel.

– Det er de andre lagene som bør kritiseres. Chelsea har gjort alt du kan be om fra en ligamester, sier Neville.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: England-assistent Gary Neville. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Han medgir at Chelsea fortsatt ikke er like sterke som da Mourinho ledet det til ligagull i 2005 og 2006, men at han ser konturene av et nytt storlag.

– Hvis du spør Mourinho tror jeg han vil si årets lag fortsatt ligger litt bak laget fra 2005, men man har en følelse av at det kommer til å bli bedre, sier han.

Kritikken begynte da Chelsea la seg bakpå på hjemmebane da laget slo Manchester United 1-0 nylig. Da det spilte 0-0 mot Arsenal økte støyen, uten av det bekymret Mourinho.

– Arsenal har ikke vunnet ligaen på mer enn ti år. Det ville jeg synes hadde vært kjedelig, sa han i kjent stil.

Neville sier Mourinho er manageren alle de andre vil slå.

– Han har vunnet ligaen tre ganger på fem forsøk. Chelsea er det beste laget og de andre må klare å ta dem igjen, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.