RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Timothy A. Clary (AFP/Scanpix)

- Pellerud et perfekt valg

Sist oppdatert:
Even Pellerud er en av kandidatene Norges fotballforbund (NFF) vurderer til den ledige jobben som trener for kvinnelandslaget. - Et perfekt valg, mener landslagsspiss Dagny Mellgren.

Ifølge NRKs nettside vil Norges Fotballforbund ha Even Pellerud som ny trener for kvinnelandslaget i fotball. Han bekrefter selv at han er spurt og at han er førstevalget.

- Det er klart det er fristende å overta det laget, og det er en stor ære bare å bli spurt, sier Pellerud.

- En perfekt kandidat
Den norske landslagsspissen Dagny Mellgren tror Even Pellerud kan være en perfekt kandidat til å overta landslagsjentene.

- Han har hatt gode resultater med kvinnelandslaget tidligere, og også gjort det strålende med Canadas kvinnelandslag. Det er et spennende valg, sier Dagny Mellgren til TV 2 Nettavisen.

Pellerud, som nå er trener for Canadas kvinner, har tidligere trent det norske kvinnelandslaget i sju år, fra 1989 til 1995. I den perioden ble det blant annet VM-gull i i 1995 og OL-bronse året etter. Totalt trente han laget i 104 kamper.

- Jeg har aldri fått æren av å spille under Pellerud selv, men etter det jeg har hørt, er han en glimrende trener. Han er helt sikkert rett mann som kan videreføre det arbeidet Åge Steen har gjort de siste årene, sier Mellgren.

Tja fra Pellerud
Even Pellerud har imidlertid ikke helt bestemt seg for om han vil takke ja til å trene kvinnelandslaget igjen. Dagny Mellgren sier det «heldigvis» finnes andre gode kandidater om han skulle takke nei til jobben. Blant annet har Eli Landsem tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen at jobben er «kjempefristende».

- Vi håpet jo litt på Ola By Rise, men han sa dessverre nei. Dessuten har jo Eli Landsem blitt nevn. Hun har jo strålende resultater å vise til, og kan helt sikkert gjøre en god jobb dersom hun blir spurt, fastslår Mellgren.

Espelund ordknapp
Generalsekretær Kari Espelund i NFF er svært ordknapp når det gjelder jakten på ny sjef for kvinnelandslaget.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om vi vurderer Even Pellerud eller Eli Landsem til jobben. Vi har fastslått at vi ikke ønsker å kommentere enkeltnavn på de vi vurderer i den prosessen vi er i nå. Men det er alltid hyggelig at det er spekulasjoner om en så attraktiv jobb som å lede A-landslaget for kvinner, sier Espelund til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere