RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Perfekt å reise hjem med cupgull

Sist oppdatert:
Men først må Joel Riddez og Strømsgodset unngå tidenes cupbombe.

DRAMMEN (Nettavisen): Foran 2008-sesongen kom Joel Riddez til Strømsgodset, og på tre sesonger for drammensklubben har svensken gjort venstrebackplassen til sin egen i klubben.

Søndag er imidlertid norgeseventyret over for 30-åringen. Etter å ha vært med på en spennende periode med Godset, avslutter Riddez sin karriere med å spille cupfinale mot Follo på Ullevaal.

- På grunn av familien
Deretter går turen hjem til vårt naboland i øst, der han skal fortsette spillerkarrieren for stockholmsklubben Djurgården.

- Det er mest på grunn av familien. Jeg har en sønn som skal begynne på skolen nå snart, og derfor fant vi ut at det var på tide å flytte hjem til Sverige, forteller 30-åringen til Nettavisen.

- Neste sesong skal jeg spille for Djurgården, og det blir en ny utfordring for meg. Det er nesten ti år siden jeg spilte der sist. Men jeg tenker ikke så mye på det midt oppi det som skjer nå. Enn så lenge er det bare Godset som gjelder, sier han.

Den siste kampen foran egne fans på Marienlyst ble også en rørende affære for Riddez. I en svært dramatisk kamp, tok Godset til slutt tre poeng med en 5-4-seier over gjestene fra Lillestrøm.

- Fantastisk med finale
Backen har totalt spilt i totalt 24 av 30 seriekamper fra start for drammensklubben i år, og bare blitt byttet ut ved tre anledninger. Forrige sesong var han på banen i hele 28 av 30 ligakamper.

- Det var veldig vemodig å spille den siste kampen på Marienlyst. Jeg har veldig mange fine minner fra tiden med Strømsgodset. Det var en avslutning slik en kunne drømme om. Vi vant en spennende kamp mot Lillestrøm, og jeg ble takket for innsatsen av fansen etter matchen, sier han.

Før han reiser gjenstår det altså én kamp.

- Det er helt fantastisk å få avslutte karrieren med å spille cupfinale her i Norge. Det ville være helt perfekt å komme hjem til Sverige med ett gull i lomma, sier Strømsgodset-forsvareren.

- Det er veldig bra stemning i troppen nå, og vi merker at det er en stor kamp vi har foran oss. Forberedelsene har vært akkurat som foran alle kamper. Det gjelder å få ut alt i finalen.

- Follo fortjener det
I finalen venter lille Follo, som nylig ble degradert fra 1. divisjon på grunn av økonomiske problemer og det at klubben ikke hadde søkt om fornyet lisens. Med andre ord så er det et ekte «David mot Goliat»-scenario som venter det norske folk søndag ettermiddag.

- Ja, vi er nok klare favoritter, men vi møter et godt lag. De har slått både Lillestrøm og Rosenborg og da fortjener de å spille cupfinalen. Så vi må ta tak i kampen fra første stund, sier Riddez.

- Vi vet at det er stort, og merker det på den stemningen som er rundt i byen her. Vi må bare ha en positiv innstilling til det, og se på det som en utfordring, sier 30-åringen om cupfinalen.

- Og hvordan skal et eventuellt gull feires?

- Om vi skulle vinne, da skal det feries. Det blir nok en tur tilbake til Drammen for og ferie med fansen,.

- Positivt for Godset
Uansett om det blir cupgull eller ikke så er Strømsgodset klare for europacupspill neste sesong.

Drammenserne har også levert en meget god sesong i Tippeligaen, og Riddez tro klubben kan få mye å glede seg til, også i framtiden.

- Klubben har hatt en veldig god sesong, men har også ting å forbedre foran neste sesong, sier han.

- Laget må prestere jevnere, og ta flere poeng på bortebane. Samtidig som klubben beholder spillerne som har gjort det så godt i år. Men dette er absolutt en positiv tid for Strømsgodset.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere