RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pinlig, Norge

Sist oppdatert:
- Hadde dette vært Sverige og Lars Lagerbäck, hadde vi hylt som ulver etter hans avgang, skriver svensk sportsjournalist om Åge Hareide.

Sverige slikker sine sår etter 0-1 for Brasil etter en kjempetabbe av Rami Shaaban, men vet de er i en langt hyggeligere situasjon enn hva Norge er. Først røyk EM, så ble det 0-3 for Wales og onsdag røyk våre beste menn 1-3 for Montenegro.

- Pinlig, skriver Expressens assisterende sportsredaktør Lasse Olson i en e-post til Nettavisen.

Les også: Jeg har ikke mistet grepet.

- Fiaskostempel
Han utdyper.

- Montenegro er nummer 175 på FIFA-rankingen.

- Sverige var i Pristina i høst med et B-preget mannskap, men vant likevel 2-1. Briter på egen jord er vanskelig motstand, men 3-0 der har også et fiaskostempel på seg. Vi i Sverige er ikke akkurat sjokkerte over resultatet, men heller overrasket: Tippeligaen holder jo god klasse, Norge har en del dyktige utenlandsproffer og en klassespiller i John Carew. Så hvor ligger feilen - hos sjefen? spør Olson.

Han får støtte av Aftonbladets fotballekspert Jennifer Wegerup.

- Så dårlige resultat som nå under vinteren, mot Wales og Montenegro som ikke er noen store fotballnasjoner, burde vekke reell uro og spørsmål om hva som er feil, skriver Wegerup i en e-post til Nettavisen.

- Det er synd at det går så dårlig for Norge og at man misset EM, jeg vil at det skal gå bra for vårt naboland, legger hun til.

- Hadde hylt som ulver etter hans avgang
Både Olson og Wegerup er usikre på om Hareide kunne hvis han hadde vært svensk landslagssjef og hatt tilsvarende resultat, men mener det er lite sannsynlig han kunne fortsatt.

- Hadde dette vært Sverige og Lars Lagerbäck hadde vi hylt som ulver etter hans avgang, skriver Olson, som likevel også retter en finger mot de norske spillernes prestasjoner.

- Vi kjenner Hareide som en skikkelig klubbtrener fra Helsingborg. Det er ikke han som spiller, og å kreve hans avgang kjennes som å skyte budbringeren. Det er altså i første hånd spillerne som skal stå der med skammen.

Les saken: - Spillerne ikke proffe nok

- Uholdbart
Wegerup i Aftonbladet er enig i at kritikken ville vært knallhard fra media.

- Vi har ingen tradisjon for å sparke landslagstrener i Sverige, men ja, jeg tror at kritikken hadde blitt så hard fra media og folket at han selv hadde valgt å gå av.

- Spesielt om Sverige ikke hadde kvalifisert seg for EM. Situasjonen hadde blitt uholdbar, mener Wegerup.

Klikk her for flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere