RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pinligste siden Oslo-tapet

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Engelske aviser slakter England etter 0-1-tapet mot Nord-Irland. The Mirror mener tapet er det pinligste siden nederlaget mot Norge i 1981.

Englands største avis - The Sun - beskriver 0-1-tapet mot Nord-Irland som «Hellfast» og krever at Sven-Göran Eriksson må byttes ut. På førstesiden slår avisen også til med overskriftene «England Zeroes» og «SØPPEL».

Også vanligvis litt mer sindige BBC går langt i å antyde at FA nå må vurdere «Svennis'» stilling.

- For dersom en fremmed så kampen mot Nord-Irland, er jeg overbevist om at de tror Steve McClaren var manager for England. Han stod for det meste på sidelinjen, mener BBCs ekspert Ian Wright.

- Verste siden Norge-tapet
Tabloiden The Mirror beskriver nederlaget mot Nord-Irland som et av de pinligste nederlagene siden tapet mot Norge i Oslo i 1981.

- England tapte mot laget som ligger som nummer 116 i verden, England tapte for første gang i Belfast på 78 år og tapte mot et lag som ikke en gang har scoret mot England siden 1980, skriver avisen på kommentatorplass.

Og fortsetter:

- England tapte mot et lag med kun tre spillere i Premier League, et lag satt sammen av amatører. Det var uten tvil det mest ydmykende tapet for England siden det pinlige tapet i Oslo under trener Ron Greenwood i 1981.

Usikker på Svennis
Seriøse The Times skriver i sin kommentar fra kampen at det flaue tapet må føre til flere spørsmål ved trenerens evner til å lede England i et eventuelt VM-sluttspill.

- Spesielt må det stilles spørsmål ved Sven-Göran Erikssons uklare formasjoner. Vil han spille 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1? Dette er et stort problem, påstår The Times.

- England nådde et nytt lavmål og håpet om å komme til VM fikk et stort tilbakeslag etter tapet mot Nord-Irland. David Healys fulltreffer ordnet Nord-Irlands største seier i historien, og Sven-Göran Eriksson stod nok en gang maktesløs på sidelinjen, mener The Guardian.

Omtrent samtlige engelske aviser er enige om at Sven-Göran Eriksson trolig ikke har så mye mer å bidra med som landslagssjef.

- Jeg trekker meg ikke
Men svensken står fast på at han ikke kommer til å trekke seg.

- Når du taper mot Nord-Irland, kan jeg forstå kritikken. Men det er opp til FA. Jeg kommer ikke til å trekke meg frivillig, sa Eriksson til engelske medier etter kampen i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere