Gå til sidens hovedinnhold

- Piping inspirerer Martin

- Martin ble bare bedre av det, mener Jan-Erik Aalbu.

BERGEN (Nettavisen) Før kampen mellom Brann og Vålerenga i Bergen var det knyttet mye oppmerksomhet omkring mottakelsen VIF-kaptein Martin Andresen ville få.

Da navnet hans ble ropt opp på Stadion da lagene ble presentert, var det knapt mulig å høre noe annet enn piping. Rutinerte Andresen snudde seg likevel til alle Stadions hjørner og hilste til folket som for bare et par måneder siden hyllet ham som en konge.

Da kampen var i gang, fortsatte publikum å pipe, men Andresen ble bare bedre og bedre.

- Ble bedre av det
- På forhånd var han selvfølgelig spent på hvordan han ville bli mottatt, men vi hadde regnet med at publikum ville pipe. Men Martin er så rutinert at det ikke hemmer ham, snarere tvert imot. Pipingen bare inspirerte og motiverte Martin. Jeg tror han ble bedre av det. Er det noen det hjelper på, så er det Martin, sier sportsdirektør i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu, til Nettavisen.

Hovedpersonen hevder han ikke brydde seg merkverdig om pipingen fra publikum. Han syntes det var kjekt å være tilbake i Bergen.

- Det er fint å spille på Brann Stadion. Pipingen brydde jeg meg absolutt ikke noe om, det er noe du blir vant til som profil på et lag. Jeg har blitt pepet på i flere år, så det er ikke noe nytt, sier Andresen.

Han hevder også selv at han ikke hadde store problemer med å se sine tidligere kolleger i øynene i Bergen, selv om det er godt kjent at det var flere opphetete diskusjoner mellom ham og blant andre Brann-trener Mons Ivar Mjelde da Andresen var i Brann.

Problemfritt
- Jeg snakket litt med Mons, sa hei, takket for kampen, sier Andresen - før han spøker vekk spørsmålet.

(Under kan du se Thorstein Helstads seiersmål)

241951

Mjelde på sin side hevder også at gjensynet med Andresen og Bengt Sæternes, som forlot Brann under dramatiske omstendigheter, var helt problemfritt.

- Det er ikke noe mer annerledes å møte Martin og Bengt enn (Raymond) Kvisvik og (Ardian) Gashi når vi spiller mot Fredrikstad. De er konkurrenter på lik linje med andre som har vært i Brann tidligere, sier Mjelde til Nettavisen.

I likhet med Andresen mener Sæternes at han ikke lot seg affisere av en fullsatt Brann Stadion som pep mot ham.

- Publikum har pipet mot meg før, så det var ikke noe nytt. Jeg var forberedt på at det ville bli sånn så det gikk greit. Men det er klart bedre å ha publikum med seg enn mot seg, sier Sæternes til Nettavisen.

Ikke gullsnakk
I likhet med Andresen mener han Vålerenga ikke har fått mer enn en OK start på sesongen – gullsnakk vil han ikke belage seg på.

- Vi snakker ikke noe særlig om gull i Vålerenga. Vi håper å bli bedre for hver kamp og utvikle oss, så får vi se hvordan det går, sier Sæternes.

Mjelde på sin side er godt fornøyd med tre poeng i gulljakten.

- Seieren for oss var viktig. Det blir om å gjøre å ta så mange poeng som mulig på våren og fortsette å jobbe målrettet. For å henge med i toppen, visste vi at vi måtte vinne i dag så det smakte naturligvis godt, avslutter Mjelde.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene