*Nettavisen* Sport.

- Planen for Ødegaard er klar

SNAKKET OM ØDEGAARD: Carlo Ancelotti måtte svare på flere spørsmål om Martin Ødegaard fredag. Foto: Karim Sahib (Afp)

Real Madrid-manageren måtte svare på spørsmål om Martin Ødegaard.

23.01.15 15:20

MADRID(Nettavisen): Real Madrid-manager Carlo Ancelotti er usikker på når Martin Ødegaard får prøve seg på klubbens førstelag, men utelukker ikke at nordmannen blir å se på banen med førstelaget allerede denne sesongen.

- Planen er klar. Han er vår spiller og han skal trene med oss. Han kommer også til å spille for Castilla. Jeg vet ikke når han vil være klar for å spille for førstelaget. Det kan skje dette året, sier Ancelotti til norsk presse.

- Han skal spille for Castilla denne sesongen. Neste sesong starter han sesongoppkjøringen med førstelaget, sier Real Madrid-manageren.

De norske journalistene til stede fikk kun lov til å stille et felles spørsmål til Real Madrid-treneren på fredagens pressekonferanse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ancelotti møter pressen i forbindelse med lørdagens Real Madrid-kamp borte mot Córdoba.

Men også de spanske journalistene virket mest interessert i Ancelottis tanker om Martin Ødegaard.

Real Madrid-manageren fikk en rekke spørsmål om den norske unggutten fra spansk presse.

- Ødegaard er ennå ung, så vi må være tålmodig med ham. Han er en spiller med store kvaliteter, men han må nok vente litt. Som 16-åring er det ikke enkelt å utfordre om en plass her, men Ødegaard er en smart spiller som vil passe bra inn her i Real Madrid, sier den rutinerte hovedtreneren til spansk presse.

Overgangsprat
Italieneren fikk også mange spørsmål om stjernen Lucas Silva som ifølge AS er nær en overgang til superklubben. Dette vil i så fall bety at midtbanemannen Asier Illarramendi kan være på vei ut døra i Madrid.

- Jeg kan ikke snakke om Lucas Silva, han er ikke vår spiller, sier treneren.

- Vi har ingen planer om å selge Illarramendi, han er en god spiller. Vi stoler på ham og han kan bekle flere posisjoner på banen, sier Ancelotti.

Italieneren kunne også bekrefte at nettopp Illarramendi eller Sami Khedira ville få sjansen mot Cordoba lørdag, siden Isco for tiden er ute med skade.

Viste frem Ødegaard
Martin Ødegaard ble torsdag presentert som Real Madrid-spiller foran over 100 pressefolk fra hele verden.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, det å signere for denne klubben her. Nå gelder jeg meg til å komme i gang med å trene, sa Ødegaard til Nettavisen torsdag.

Fredag returnerer han til Norge. Planen var egentlig at han da skulle holde en pressekonferanse med sin tidligere arbeidsgiver Strømsgodset, men denne ble avlyst fordi Ødegaard ikke lander i Norge før på kvelden.

Det er ventet at Martin og pappa Hans Erik vil flytte til den spanske hovedstaden neste uke.

Nummer 16
Planen er at han da skal trene sammen med både førstelaget og b-laget Castilla.

Der vil han blant annet få jobbe med fotballegenden Zinedine Zidane.

Agent Tore Pedersen viste fredag et bilde av Ødegaard med drakt nummer 16 på Instagram.

Ifølge reglene kan ikke Ødegaard spille for andrelaget dersom han tildeles et draktnummer mellom 1 og 25 i førstelaget.

Til Dagbladet forteller imidlertid Pedersen at drakten med nummer 16 ikke vil bli tatt i bruk før til sommeren.

Hvis Ødegaard får sjansen på A-laget til Madrid i nærmeste framtid, vil han bli klubbens yngste spiller noensinne. Alvaro Rivero innehar den rekorden. Han debuterte i en alder av 17 år og 114 dager.

Annonsebilag